Post Office Travel Money : Ποιοι ελληνικοί προορισμοί περιλαμβάνονται στους φθηνότερους της Ευρώπης

0
1109

Η 11η ετήσια έρευνα κόστους διακοπών Holiday Costs Barometer που διεξάγουν τα βρετανικά ταχυδρομεία ( Post Office Travel Money ) αποκαλύπτει μεγάλες διαφορές στο κόστος 10 καθημερινών αντικειμένων – υπηρεσιών που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί στις διακοπές τους (καφές, αντηλιακό, γεύμα, κ.ο.κ.) σε διάφορους προορισμούς.

Η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα ανήκουν στους 18 δημοφιλέστερους προορισμούς παραλίας για τους Βρετανούς τουρίστες που το 2017 τους προσφέρουν καλό value.
Φθηνότερος προορισμός για μια ακόμη χρονιά είναι το Sunny Beach στην Βουλγαρία, ενώ στην Algarve της Πορτογαλίας, οι τιμές  είναι κατά 50% φθηνότερες από τον γαλλικό νότο, τη νότια Ιταλία και την Ίμπιζα!

Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν:
– Το Sunny Beach της Βουλγαρίας είναι ο καλύτερος προορισμός τιμής / αξίας για τέταρτη συνεχή χρονιά. Οι τιμές για τα 10 αντικείμενα / υπηρεσίες που εξετάζονται στην έρευνα, έχουν υποχωρήσει κατά 10%, σε σύγκριση με το 2016, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους κυνηγούν ευκαιρίες.
– Στην Ευρωζώνη οι χαμηλότερες τιμές είναι στην Algarve, ενώ η Costa del Sol είναι εξίσου φθηνή.
– Η Μαρμαρίς στην Τουρκία είναι άλλο ένα θέρετρο όπου η λίρα θα είναι ισχυρότερη από ότι πριν από ένα χρόνο.
– Η Κρήτη είναι ο φθηνότερος ελληνικός προορισμός, με κόστος για τα 10 αντικείμενα  κάτω από £ 82, η Ζάκυνθος ακολουθεί με £ 82, μερικές μόνο πένες ακριβότερη, η Κεφαλονιά είναι στις £ 84, πολύ κοντά και η Κέρκυρα είναι ακριβότερη από πέρυσι κατά 10%, στις £ 90.

Ο Andrew Brown του Post Office Travel Money, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι φέτος εξαιρετικά  δημοφιλής προορισμός φέτος, με tour operators αναφέρουν αυξήσεις έως και 40% στις κρατήσεις.»

Δείτε τα στοιχεία

Προορισμοί έως 80 λίρες

post

Προορισμοί από 80 έως 100 λίρες

post

Προορισμοί πάνω από 100 λίρες

post

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ