Ξενοδόχος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος (!!!)

1
1500

Σε διεθνές τουριστικό θέρετρο επιδιώκει να μετατρέψει την ιστορική Δημητσάνα ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτόπουλος που πέτυχε πριν από λίγες ημέρες να εκμισθώσει για τα επόμενα 25 χρόνια, έναντι επένδυσης ενός εκατομμυρίου ευρώ, το δημοτικό ξενοδοχείο του χωριού.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας ενέκρινε την προσφορά του πρώην υπουργού, ο οποίος δεσμεύθηκε για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με μεγάλο κόστος επένδυσης και με πλήρη ανακαίνιση και επισκευή του ακινήτου που έπαψε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια, λόγω αποχώρησης του προηγούμενου ενοικιαστή.

«Αγαπώ το χωριό μου και είμαι συναισθηματικά δεμένος μαζί του. Είναι ο τόπος καταγωγής μου και έχω υποχρέωση να προσφέρω. Οφείλουμε να αναδείξουμε τη Δημητσάνα σε πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες υψηλού επιπέδου. Με τις γνωριμίες μου στους tour operators, ο στόχος μου γίνεται πιο προσιτός…» ανέφερε στους συγχωριανούς του, σύμφωνα με τη Real news, ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος είχε προκηρύξει δύο δημοπρασίες για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου «Δημητσάνα» που διαθέτει συνολικά 30 δωμάτια, οι οποίοι όμως είχαν κηρυχθεί άγονοι. Έπειτα από αυτό, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, αποφασίστηκε η εκμίσθωση να γίνει με απευθείας ανάθεση, με όρους που θα καθόριζε το δημοτικό συμβούλιο και με έγγραφες προσφορές, τις οποίες θα εξέταζε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Γορτυνίας.

Μίσθωμα 1.900 ευρώ

“Πετύχαμε μια εξαιρετική συμφωνία. Είχαμε ζητήσει μηνιαίο μίσθωμα 1.500 ευρώ και τελικά συμφωνήσαμε στα 1.900 ευρώ. Η δημοτική περιουσία θα αξιοποιηθεί, η επένδυση θα αγγίξει το ένα εκατομμύριο ευρώ, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ξενοδοχείο θα είναι τουλάχιστον τριών αστέρων”, τόνισε στη RealNews ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος.

Τα σχέδια του πρώην Υπουργού

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην έξοδο του χωριού, λίγο πριν το μουσείο Υδροκίνησης με εντυπωσιακή θέα στο φαράγγι, ενώ τους χειμερινούς μήνες, μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις, το τοπίο αποκτά μαγευτική όψη, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Δημητσάνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Real News ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει καταθέσει τον φάκελο για ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο, έχοντας λάβει ήδη τη σχετική προέγκριση.

Σύμφωνα με τα σχέδια του πρώην υπουργού, το ξενοδοχείο θα ξηλωθεί και θα ανακαινιστεί πλήρως, θα εξοπλιστεί με την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας, θα διαθέτει σύγχρονη μονάδα ευεξίας και πολυτελές εστιατόριο.

ΠΗΓΗ : www.aixmi.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιάννη, και κάποια άλλη γνωστή ψυχή , που πολιτεύεται ή πολιτευόταν όπως θες πάρτο , στο νησί σου ..
    ιδιοκτησίας του πρώην ξενοδοχείο , μένουν στρατιωτικοί , με πληρωμένα ενοίκεια από το υπεθα , και οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες .. κοντεύει να πέσει … και είναι άκρως επικίνδυνο ..

    άρα … συγκρινόμενα τα 2 .. του Σπηλιωτόπουλου είναι light …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ