Χατζημάρκος-Καματερός-Πάππου με Κουντουρά για Ryanair – Εξελίξεις…(Pic)

33
2724

 

Ο σχεδιασμός του 2017, όσον αφορά αεροπορικές συνδέσεις και κρουαζιέρα, αντικείμενο συνάντησης εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού

«Η ευρύτερη εφικτή συνεργασία είναι απαραίτητη και ο έγκαιρος σχεδιασμός ήδη υλοποιείται» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Με αντικείμενο την έγκαιρη προετοιμασία για το 2017 και τον συντονισμό των δράσεων όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις και την κρουαζιέρα, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παππου, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, με τη συμμετοχή και του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ηλία Καματερού.

Όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, τα πρώτα μηνύματα που έρχονται για το 2017 είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και οι πρώτες επαφές, με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, δείχνουν αυξητική τάση όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, από όλες τις αγορές. Εξαίρεση αποτελεί η Ryanair και η πρόσφατη εξαγγελία της περί αποχώρησης της εταιρείας από το νησί της Κω. Ειδικά για το θέμα της Ryanair αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων και των λοιπών παραγωγικών φορέων της Κω, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, τα μηνύματα που έρχονται από κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς, είναι ανησυχητικά. Και για το ζήτημα αυτό, συμφωνήθηκε ο μέγιστος δυνατός συντονισμός μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας και όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αναληφθούν έγκαιρα όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες και να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την βελτίωση του κλίματος και την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

Μετά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: «Η τρέχουσα τουριστική περίοδος συνεχίζεται, με τον Οκτώβριο να δείχνει ότι θα ξεπεράσει σε αφίξεις κάθε προηγούμενο. Παράλληλα, τα πρώτα μηνύματα για το 2017, σε σχέση με τις αεροπορικές συνδέσεις, είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει και του χρόνου για το νησί της Κω. Η ευρύτερη εφικτή συνεργασία ενόψει της προσεχούς τουριστικής περιόδου είναι απαραίτητη και ο έγκαιρος σχεδιασμός ήδη υλοποιείται».

kamateros-pappou-xatzhmarkos-me-kountoura

Το δελτίο τύπου της Έλενας Κουντουρά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η  στρατηγική  προτεραιότητα στην προώθηση και προβολή της Κω για το 2017 στο επίκεντρο της συνάντησης της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και βουλευτές.
Η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε στο Υπουργείο στις 4 Οκτωβρίου με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο,  τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου κ. Ηλία Καματερό,  που εκπροσώπησε και τους βουλευτές κ.κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και Δημήτρη Γάκη,  και  τον πρόεδρο του  Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου για την αποτίμηση της εικόνας στην τουριστική κίνηση στην Κω και τον  ειδικότερο  σχεδιασμό που καταρτίζει το Υπουργείο για την άμεση προώθηση της  Κω στο εξωτερικό για το 2017.
Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα  η προώθηση και προβολή της Κω. Ενημέρωσε για το σύνολο των δράσεων που έχει μέχρι στιγμής υλοποιήσει  το Υπουργείο και ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τους φορείς και εκπροσώπους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την στήριξη και τόνωση του τουρισμού στην Κω και που απέδωσε,  καθώς υπάρχει ήδη ανάκαμψη του τουρισμού  και έχει αποκατασταθεί η διεθνής εικόνα της ελκυστικότητας του προορισμού. Η Υπουργός τόνισε ότι οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν εντατικά και  το 2017, στο πλαίσιο της άμεσης  συνεργασίας με την Περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση  και τον ιδιωτικό τομέα.
Η Κως για δεύτερη χρονιά εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό μάρκετινγκ και προώθησης του Υπουργείου και του ΕΟΤ στις αγορές της Ευρώπης και στη Ρωσία. Συμπληρωματικά, ο σχεδιασμός για το 2017 περιλαμβάνει για πρώτη φορά την προώθηση των θεματικών προϊόντων όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο αθλητικός προπονητικός και η γαστρονομία.
Επίσης, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης τουριστικής πολιτικής,  έγιναν σημαντικές συμφωνίες και επαφές το τελευταίο διάστημα με τους μεγάλους tour operators για την επέκταση των προγραμμάτων τους το 2016 και τον προγραμματισμό για το 2017 για νέες αεροπορικές συνδέσεις και νέα τουριστικά πακέτα.
Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου να διοργανώσει ταξίδι στην Κω με  υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ομίλου της  ΤUI στην Κω  και τη συμμετοχή συνεργατών της από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια συνάντηση στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου  με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά.
Σημειώνεται ότι άμεσα η TUI Γερμανίας ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματός της στην Κω τον Οκτώβριο και η TUI Αυστρίας επίσης ανακοίνωσε στο ειδικό πρόγραμμά της για το 2017 δύο εβδομαδιαίες πτήσεις για την Κω.
Επίσης, στη συνάντηση έγινε αναφορά και στις πρόσφατες ανακοινώσεις των Thomas Cook και Neckermann Reisen για την διεύρυνση των προγραμμάτων στην Κω το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, καθώς και στην παρουσία  στην Κω των επικεφαλής της βρετανικής Jet2 Holidays και την ανακοίνωσή τους για  την φετινή αύξηση 15% και 30% αντίστοιχα του  πτητικού έργου και των πακέτων διακοπών στο νησί, και την αύξηση του προγράμματος τους αντίστοιχα κατά 53% και 80% για το 2017.
Έμφαση, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, θα δοθεί στην στρατηγική προώθηση του προορισμού συνολικά στο εξωτερικό το 2017 σε συνέχεια των δράσεων και ενεργειών που υλοποιήθηκαν για το 2016.
Η Κως είχε ενταχθεί:
• στα προγράμματα  συνδιαφήμισης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Υπουργείου με τους μεγαλύτερους tour operators στην Ευρώπη και τη Ρωσία  για την αύξηση των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα
• στις στοχευμένες ενέργειες προβολής και προώθησης στο εξωτερικό, μέσα από την διοργάνωση περισσοτέρων από 20 ταξιδίων εξοικείωσης για tour operators, travel bloggers και ξένα ΜΜΕ από τις αρχές της χρονιάς, τα οποία συνεχίζονται και τον Οκτώβριο.
• την προώθηση της ως προορισμό  μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ  στις παγκόσμιες online ταξιδιωτικές πλατφόρμες και μέσα από δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα καθώς και της ειδικότερης καμπάνιας last-minute  για την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής
• Προνομιακή συμμετοχή στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις όπου συμμετέχει ο ΕΟΤ με περίπτερο και ενισχυμένη προώθηση και προβολή μέσω της ιστοσελίδας visitgreece.gr και των επικοινωνιακών εργαλείων του Υπουργείου και του ΕΟΤ.
• σε πρόσθετες δράσεις την προβολή σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την προβολή βίντεο κλιπ του ΑΠΕ-ΜΠΕ που αναδεικνύουν την ελκυστικότητα και τις ομορφιές του νησιού, και καταγράφουν τις θετικές εντυπώσεις των ταξιδιωτών. Τα βίντεο αυτά διοχετεύτηκαν στις ξένες αγορές μέσω των Γραφείων Εξωτερικού της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού.
• σε ειδικές δράσεις τόνωσης του εσωτερικού και κοινωνικού τουρισμού για τα νησιά του Αν. Αιγαίου. Η Κως εντάχθηκε σε ειδικό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ για  δωρεάν διακοπές των δικαιούχων του ΟΑΕΔ και για διπλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων έναντι των υπολοίπων προορισμών έως και το τέλος Νοεμβρίου. Επίσης, υπήρξε  συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κω και μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την διάχυση της ενημέρωσης των  ελκυστικών προσφορών στη διαμονή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για τους Έλληνες επισκέπτες.
Το Υπουργείο σχεδιάζει νέες στρατηγικές κινήσεις με τους μεγάλους tour operators του εξωτερικού,  εν όψει των συμφωνιών για τα τουριστικά πακέτα και τα προγράμματα των πτήσεων  για το  2017.

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. SOLIDARITY NOW: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΕ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ)

    Εκστρατεία πανελλαδικής εμβέλειας με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο. Δώσε Στέγη», ξεκινά η (ΜΚΟ) SolidarityNow ξεκινά για το Πρόγραμμα Στέγασης και Φιλοξενίας «Home for Hope», με στόχο «την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να ανοίξουν το σπίτι τους και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης». Το Home for Hope υλοποιείται από την συγκεκριμένη ΜΚΟ από τον Απρίλιο του 2016, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, μιας και οι φιλοξενούντες «προσφυγάκια» πληρώνονται για να εκφράσουν την –προσωρινή- «αλληλεγγύη» τους. Ωστόσο, η ανταπόκριση είναι πολύ μικρή, καθώς η οργάνωση είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για 800 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας για «προσφυγάκια» -600 σε Αθήνα και 200 στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, αλλά έχει καλύψει μόνο τις μισές! Τι σου είναι, λοιπόν, αυτοί οι υποκρίταροι της αριστεράς (και της… προόδου). Ούτε με όλα τα έξοδα πληρωμένα δεν παίρνουν «προσφυγάκια» στα σπίτια τους!

  2. Χατζημάρκος-Καματερός-Πάππου με Κουντουρά για Ryanair – Εξελίξεις.. Ρε κως Ευτυχώς κάποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται και ενεργούν χωρίς πολλά λόγια….

  3. ΚΑΜΑΤΕΡΕ αν κανεις βαση της RYANAIR ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΣΟΒΙΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια μεγαλωνοντας την προβλητα κατα 180 μετρα προς την πολεμικη σκαλα να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΕΡΟ ΚΑΛΥΜΝΟ ΧΙΟ ΣΑΜΟ ΜΥΤΗΛΗΝΗ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

    • ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ!!!!! ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ, ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΤΙ Α ΡΑΙΑΝΕΡ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ. ΑΡΠΑ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ.

    • Για να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ πρότεινε απευθείας πτήσεις ΛΑΘΡΟ από Αφγανιστάν και Πακιστάν με κράχτη την ΤΑΣΙΑ...

      Ο Δόλιος Ροδίτης Περιφερειάρχης έταξε διαφήμιση αυτήν που εφέτος μόνο για την Ρόδο έκανε. Μιλάνε για αριθμό αφίξεων και δεν τόλμησε κανείς να πει για τι μειωμένες 35% εισπράξεις των επιχειρήσεων. Κοροϊδία και λαϊκισμός αποτυχημένων.

  4. Όχι μόνο δεν έκαναν πίσω οι Γερμανοί για το ζήτημα της εφαρμογής της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, ήτοι της επιστροφής στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα άφιξης (δηλαδή την Ελλάδα…) των περίπου 400.000 «προσφύγων» (σε σύνολο ενός εκατομμυρίου) που κατάφεραν το 2015 να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μετά τον έλεγχο αποδείχθηκε πως επρόκειτο για λαθρομετανάστες, αλλά ξαναφέρνουν το θέμα στην επικαιρότητα – προφανώς για να μην… ξεχνιόμαστε. Έτσι, μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση ο υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ, είπε τα εξής: «Θα ήθελα να εφαρμοστεί και πάλι η συνθήκη του Δουβλίνου. Θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις για το θέμα αυτό σε συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ, αργότερα τον Οκτώβριο». (ΥΓ): Γιατί άραγε δεν υπήρξε καμία απάντηση από «ελληνικής» πλευράς και γιατί τα καθεστωτικά ΜΜΕ έκαναν γαργάρα τις παραπάνω δηλώσεις;

  5. Στο υπαρκτό ενδεχόμενο της ακύρωσης της συμφωνίας Τουρκίας – Ε.Ε. αναφέρεται ο βρετανικός Guardian. Να τι προβλέπει να συμβαίνει σε τέτοια περίπτωση στη χώρα των «ανοιχτών συνόρων»: «Οι προσφυγικές ροές, αν και είχαν μειωθεί κατά 90% όταν υπεγράφη η συμφωνία με την Τουρκία, τώρα έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι τι θα συμβεί που σε περίπτωση τελικά καταρρεύσει η συμφωνία. «Αν καταρρεύσει, θα υπάρξει ένα κύμα ενός εκατομμυρίου ή περισσότερων και αυτή η χώρα είναι εντελώς απροετοίμαστη», όπως δήλωσε Ευρωπαίος πρέσβης. Και συνέχισε: «Η Αθήνα θα κατακλυστεί, όπως και η ηπειρωτική χώρα, άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν στα χωράφια, θα υπάρξουν σκηνές που δεν έχουμε ποτέ φανταστεί». Τα σχόλια δικά σας…

  6. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ.

    Στην Κω, το 2013 αφίχθησαν 86 κρουαζιερόπλοια με 64.756 επιβάτες, έναντι 79 αφίξεων το 2014 με 42.040 επιβάτες και 41 αφίξεων το 2015 με 18.277 επιβάτες.ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΤΟ 2016!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ!!ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΟ ΝΗΣΙ!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΙ ΠΛΕΟΝ.ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΜΟΝΟ ΕΦΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.

  7. Στην Κω,το 2010 αφιχθησαν 44 κρουαζιεροπλοια με 26.252 επιβατες, το 2011 αφιχθησαν 48 με 23.473 επιβατες,το 2012 64 με 41.171 επιβατες, το 2013 αφίχθησαν 86 κρουαζιερόπλοια με 64.756 επιβάτες, έναντι 79 αφίξεων το 2014 με 42.040 επιβάτες και 41 αφίξεων το 2015 με 18.277 επιβάτες.Το 2016 αναμενεται νεα πτωση αφιξεων. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ; ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ; Read more: http://www.newsbomb.gr/bombplus/travel/toyrismos/story/665063/ayxisi-ton-afixeon-kroyazieroploion-sta-ellinika-limania#ixzz4I2uk57K5 http://www.pcci.gr/evepimages/E18_F10617.STATI_KROUAZIERAS_2010_

  8. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ;

    ΓΙΑΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΤΟ 2016; ΡΟΔΟΣ ΑΦΙΞΕΙΣ:ΜΑΙΟΣ 39 ,ΙΟΥΝΙΟΣ 43,ΙΟΥΛΙΟΣ 42 ,ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 49,ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 52, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 52. ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2016;ΤΟ ΕΒΕΔ, Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 50% ΕΩΣ 90%. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΣ ΣΟΥ. ΡΟΔΟΣ:Σύμφωνα με τα στοιχεία του επτάμηνου του 2016, σημειώθηκε μια πολύ μικρή αύξηση της τάξεως του 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι, το 2015. Τους πρώτους 7 μήνες του 2016 διακινήθηκαν στην Ρόδο συνολικά 163.391 μέσω κρουαζιερόπλοιων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, είχαν έρθει 162.680 επιβάτες (αύξηση 0,5%).dimorkatiki.gr.

  9. ΤΑ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΠΛΕΟΝ

    ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΑΝΕΛ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΚΛΠ.ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΜΑ Ο ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ!!!

  10. ΤΗΣ ΚΩ.ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΤΡΑΙΝΑΚΙΑ-ΛΑΘΡΑΙΟΙ.ΤΑ ΚΑΤΩΡΘΩΜΑΤΑ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

  11. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ 2017!!!ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ-ΚΥΡΙΤΣΗΣ.

  12. λόγω χαμηλής πληρότητας, και υψηλού κόστους;μηπως λογω ανικανοτητας,αδιαφοριας του κυριτση;ο κυριτσης ειναι υπευθυνος για την οικονομικη καταστροφη του νησιου.αυτος ειναι υπευθυνος για το διωξιμο της ryanair.κυριτσης,καισερλης αυτοι οι δυο κυνηγησαν την ryanair απο το νησι προς οφελος των γερμανων της TUI.ο μολος που ειναι που θα εκαναν καισερλης,κυριτσης;και οι δυο μονο την παρτη τους την τσεπη τους αυτη ειναι η αληθεια.κατεστρεψαν την αγορα, το νησι.

  13. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ .ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.ΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ.

  14. ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ!!!!!

  15. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΣΟΥ.ΕΣΥ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ.ΕΣΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ,ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΛΠ.ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ.ΜΟΝΟ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ.ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.

  16. 9 ΤΡΑΙΝΑΚΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ!!!!!ΕΚΑΝΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ!!!!

  17. θα σας κανει μολο για κρουαζιεροπλοια αλλα τον μολο θα τον κανει στην ζια για να ερχονται απο το διαστημα!!!!κυριτση εισαι απαιχτος!!!

  18. ΤΟ ΕΒΕΔ ,Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ,ΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ,Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΠ.

    ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;ΚΑΛΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ.ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ;

  19. ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ.ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ.

  20. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

  21. Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΦΕΤΟΣ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΥ!!

    ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ RYANAIR!!!!ΜΗΠΩΣ Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ,ΤΑΞΙΔΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΕΕΕΕΕΚΟΟΟΟΟ;ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ ΕΓΙΝΕ.ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟ 2017!!ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Ο ΑΠΛΗΣΤΟΣ.

  22. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟ,,,,, ΜΑΜΟΥΝΑ ΤΟΥ.

  23. Δύο ὦρες ἦταν κλεισμένος, προχθές, ὁ Σταῦρος Ψυχάρης στὴν ἀμερικανικὴ πρεσβεία καὶ συζητοῦσε μὲ ὑψηλὰ ἰστάμενο παράγοντα τοῦ ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ. Τὸ τὶ εἶπαν θὰ φανῆ συντόμως. Ἐξευμενίζοντας τοὺς …Ἀμερικανούς!!! Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Κοντομηνᾶς, ἀλλὰ καὶ οἱ μεγάλοι ἐπιχειρηματίες τῆς χώρας, δὲν θὰ παραδόσουν εὔκολα τὰ ὅπλα. Τὸ Μαξίμου καὶ ἡ Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλὰ πὼς γιὰ τὴν κυβέρνηση τῶν ΗΠΑ ἔχουν τελειώσει. Πολὺ περισσότερο ἂν ἐκλεγῇ νέα πρόεδρος ἡ Χίλαρυ, ποὺ δὲν θέλει νὰ τοὺς δῇ οὔτε ζωγραφιστούς. Γι’ αὐτὸ στρέφονται, ὁλοένα καὶ περισσότερο στὸν Ποῦτιν. Ἀλλὰ ξέρουν πὼς τὸ παιχνίδι εἶναι χαμένο. Ὁ Ποῦτιν θὰ κυττάξη τὸ συμφέρον τῆς χώρας του, ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἄνοιξε διαύλους ἐπικοινωνίας μὲ τὸν Ἐρντογάν. Ἡ Ἑλλάδα δὲν τὸν ἐνδιαφέρει γεωπολιτικά. Παράλληλα, ἡ ἐπιστροφὴ τοῦ Γαβριὴλ Σακελλαρίδη, ποὺ ἐξετάζουν ὁρισμένα ἀπὸ τὰ ἐλάχιστα σοβαρὰ στελέχη τῆς Κουμουνδούρου, εἶναι ἴσως τὸ τελευταῖο χαρτὶ τοῦ ΣΥΡΙΖΑ γιὰ νὰ κερδίσῃ χρόνο στὴν ἐξουσία. Μόνον ποὺ ὁ Σακελλαρίδης δὲν θὰ ἐπιστρέψῃ χωρὶς τὴν σύμφωνη γνώμη ἰσχυρῶν παραγόντων τῶν ΗΠΑ, ἀλλὰ καὶ τῆς οἰκογενείας Ἀγγελοπούλου, ποὺ διατηρεῖ πάντα πρόσβαση στὴν οἰκογένεια Κλίντον. Ὁ Τσίπρας ἔχει ἀνάγκη τὴν παρουσία Σακελλαρίδη σὲ μία ἀπέλπιδα προσπάθεια νὰ ἐξευμενίσῃ τοὺς Ἀμερικανοὺς καὶ νὰ δείξῃ λιγότερο φιλορῶσσος. Μάλιστα ἡ ἐπιστροφὴ Σακελλαρίδη θὰ μποροῦσε νὰ ταυτισθῇ μὲ τὴν ἐκ νέου προκήρυξη τοῦ διαγωνισμοῦ γιὰ τὶς τηλεοπτικὲς ἄδειες καὶ φυσικὰ μὲ τὴν παραμονὴ τοῦ Mega σὲ λειτουργία – ἐδῶ ὅπου ἡ σύζυγος τοῦ Γαβριὴλ ἐργαζόταν σὰν πολιτικὴ συντάκτρια, ὥσπου γνώρισε τὸν πρῴην κυβερνητικὸ ἐκπρόσωπο καὶ ἀμφότεροι παρεδόθησαν στὰ φτερὰ τοῦ ἔρωτος. Οἱ Ἀμερικανοί, ὅμως, πολὺ δύσκολα θὰ δόσουν τὸ ok στὴν ἐπιστροφὴ Σακελλαρίδη, εἰδικὰ σὲ μία χρονικὴ στιγμὴ ποὺ τὰ ἐνημερωτικὰ σημειώματα, τὰ ὁποῖα λαμβάνει ἡ Πρεσβεία τῶν ΗΠΑ ἀπὸ Ἕλληνες μηντιάρχες, τραπεζίτες καὶ ἐπιχειρηματίες ποὺ ἐμπιστεύεται, κάνουν λόγο γιὰ ἄτσαλη στροφὴ τῆς κυβερνήσεως Τσίπρα στὴν στήριξη ῥωσσικῶν καὶ γερμανικῶν συμφερόντων, σὲ βάρος τῶν ἀμερικανικῶν συμφερόντων. Ἀνάμεσα στὰ σημειώματα ποὺ ἔλαβε ἡ Πρεσβεία ἦταν καὶ κάποιο ποὺ ἔκανε λόγο γιὰ τὴν στενὴ σχέση στελεχῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μὲ στελέχη τῆς 17 Νοέμβρη. Ἐδὼ σὲ θέλω Ἀλέξη μου…!!! Εἶσαι τόσο λίγος ποὺ δὲν σὲ ὑπολογίζει κανένας, πλέον, στὶς ΗΠΑ καὶ στὴν Εὐρώπη. Κοντόπουλος Χάρης

  24. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη πέφτουν οι Τσιπροκαμμένοι. Αφού, λοιπόν, τιγκάρισαν τα νησιά και οι νησιώτες ξεσηκώθηκαν, αποφάσισαν την μεταφορά 8.000 «προσφύγων» στην ενδοχώρα – σε νέα hotspots, αφού τα υπάρχοντα είναι επίσης… τίγκα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», θα μεταφερθούν στα παρακάτω σημεία: Δήμος Θηβαίων, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους –μη κατονομαζόμενους. Δήμος Αγρινίου στο παλαιό νοσοκομείο. Στην Πέτρα Ολύμπου στο παλαιό ψυχιατρείο, όπου θα χρησιμοποιηθούν τα δωμάτια της μονάδας, αλλά θα τοποθετηθούν και οικίσκοι. Εναλλακτικά υπάρχει η πρόταση να διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας στο χωριό Χορήγι που βρίσκεται κοντά στην Πέτρα Ολύμπου. Στον Δήμο Λεβαδέων, όπου αναζητούνται σπίτια για ενοικίαση και δωμάτια ξενοδοχείων. Στο Δίον Πιερίας, όπου οι υπάρχουσες θέσεις αναμένεται να επεκταθούν. Τέλος στην Κρήτη, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Μεγαλονήσου περίπου 2.000-3.000 «προσφυγάκια» σε ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων. Επίσης αναμένεται να δημιουργηθούν δύο ενδιάμεσα κέντρα κράτησης στη Λεμονού της Λέσβου και στο Μερσινίδι της Χίου για άτομα με παραβατική συμπεριφορά, μέχρι να μεταφερθούν στα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα. Καλά ξεμπερδέματα με τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών…

  25. Οι απόγονοι του Εφιάλτη και οι Μηδίσαντες είναι αναμενόμενο να διαγράφουν τους Περσικούς Πολέμους και τις μεγάλες σελίδες δόξας από την Ιστορία που διδάσκονται οι νεότερες γενιές Ελλήνων. Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ