Air Berlin: Περιορίζει δραστηριότητες & μεταφέρει σε Etihad και TUI – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες σε προορισμούς μεταξύ των οποίων & η Κως

2
2411

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες σε προορισμούς συμπεριλαμβανομένης και της Κω φέρνει η απόφαση της μεγαλής γερμανικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους ,Air Berlin να συνεχιζει να περιορίζει τις δραστηριότηές της, λόγω του μεγάλου βάρους χρέους, και των ζημιών που εμφανίζει εδώ και χρόνια.

Ο γερμανικός μεταφορέας Air Berlin συνεχίζει το πρόγραμμα μειώσεων, καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι συζητά τη μεταφορά των τουριστικών της δραστηριοτήτων σε μια νέα αεροπορική εταιρία που θα δημιουργήσει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Etihad Airways, με τον γερμανικό ταξιδιωτικό κολοσσό TUI.
Η προτεινόμενη αυτή συγχώνευση συναντά την αντίσταση των εργαζομένων και αυτό οδηγεί σε πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων όπως επίσης και  ακυρώσεις συμβολαίων για τους ταξιδιώτες αναψυχής.
Στην Κω, την παρούσα στιγμή εκατοντάδες τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρονται σε ξενοδοχεία έως ότου αποσαφηνιστεί η διαδικασία επιστροφής τους στις χώρες τους.
το σχετικό δημοσίευμα από euro2day.gr:

H Air Berlin μεταφέρει δραστηριότητες σε Etihad και TUI

Η γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους συνεχίζει να περιορίζει τις δραστηριότητες λόγω του μεγάλου βάρους χρέους, των ζημιών που εμφανίζει εδώ και χρόνια και κάποιων αποτυχημένων προσπαθειών αναδιάρθρωσης.
H Air Berlin μεταφέρει δραστηριότητες σε Etihad και TUI

Ο γερμανικός μεταφορέας Air Berlin συνεχίζει το πρόγραμμα μειώσεων, καθώς ανακοίνωσε σήμερα ότι συζητά τη μεταφορά των τουριστικών της δραστηριοτήτων σε μια νέα αεροπορική εταιρία που θα δημιουργήσει ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Etihad Airways, με τον γερμανικό ταξιδιωτικό κολοσσό TUI.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η Air Berlin υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε έναν συνδυασμό των 35 αεροσκαφών που διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή με τη γερμανική TUIfly.

Ο γερμανικός μεταφορέας χαμηλού κόστους δεν αποκάλυψε την αξία της συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι η συναλλαγή θα γίνει αντικείμενο «όλων των απαραίτητων εταιρικών και ρυθμιστικών εγκρίσεων».

Την περασμένη εβδομάδα, η Air Berlin συμφώνησε να νοικιάσει 40 αεροπλάνα στην κύρια αντίπαλό της και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, την Deutsche Lufthansa. Παράλληλα σχεδιάζει να περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας. Εκείνες τις ημέρες ανακοίνωσε και πως εξέταζε «στρατηγικές επιλογές» για τον τουριστικό της βραχίονα.

Ζημιές ετών και αποτυχημένες προσπάθειες αναδιάρθρωσης έχουν αφήσει την Air Berlin με ένα τεράστιο βάρος χρέους. Το καθαρό της χρέος ήταν στα 927 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου. Παρότι άλλες ευρωπαϊκές αερογραμμές επέστρεψαν σε περίοδο υγειών κερδών χάρη στις χαμηλές τιμές των καυσίμων, η γερμανική εταιρία συνέχισε να χάνει χρήματα.

Η κρατική Etihad Airways, η οποία έχει στην κατοχή της το 29,21% της Air Berlin, έχει επανειλημμένως «ρίξει» χρήματα στο μεταφορέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΡΕΨΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.. DEUTSE BANK, AIR BERLIN, VW, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΑ ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ .. ΘΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝΔΑΛΟ….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ