Εκτενές αφιέρωμα για την Κω στο Top Beauty της Ρωσίας (φωτό)

0
633

Εκτενές αφιέρωμα για την Κω στο

Top Beauty της Ρωσίας

Το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου της ρωσικής έκδοσης του περιοδικού Top Beauty φιλοξενεί ολοσέλιδο αφιέρωμα της Viktoria Manukhina, η οποία συμμετείχε σε presstrip Ρώσων δημοσιογράφων στην Κω στα τέλη Απριλίου 2017. Το δημοσιογραφικό ταξίδι διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη ρωσική αεροπορική εταιρεία S7. Η δράση είναι την υποστήριξη του δήμου και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε με τίτλο: «Η ομορφιά της Κω» και πλαγιότιτλο: «Στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα, αλλά στο ελληνικό νησί της Κω υπάρχουν τα πάντα για αξέχαστες διακοπές».

Στο εκτενές δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην έναρξη τακτικών πτήσεων της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 από τη Μόσχα προς την Κω, στα «εξαιρετικά και πανέμορφα» φυσικά τοπία στο νησί, στο γραφικό χωριό της Ζια, στο Νερόμυλο (Watermill of Zia) και την εκπληκτική θέα από το σημείο αυτό, στην «γευστικότατη» κουζίνα και τα εδέσματα, στα ιαματικά νερά στις Εμπρός Θέρμες (Θερμά), καθώς και στα αρχαιολογικά μνημεία και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη.

Να σημειωθεί ότι το Top Beauty Ρωσίας εκδίδεται σε 220.000 αντίτυπα σε όλη τη Ρωσία και τις χώρες ΚΑΚ. Σημειώνεται επίσης ότι από το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι, προέκυψαν και άλλα άρθρα και ρεπορτάζ που προβάλουν την Κω στη Ρωσική αγορά. Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ του Moya Planeta, πρόβαλε τη γαστρονομία της Κω και τις τοπικές συνταγές. Επίσης, η συντάκτρια της εφημερίδας «Ιζβέστια», Elena Lorya που συμμετείχε στο δημοσιογραφικό ταξίδι, δημοσίευσε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση του εντύπου με τίτλο: «Η Ελλάδα ποντάρει σε τουρίστες-προσκυνητές και γιατρούς» και πλαγιότιτλο: «Η τοπική τουριστική βιομηχανία της Κω αναμένει αύξηση 20% στους τουρίστες από τη Ρωσία».

Επιπλέον, ανταποκρίτρια του ΡΙΑ-Νόβοστι, Irina Nekhoroshkina η οποία ήταν ένα από τα μέλη του γκρουπ των Ρώσων δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την Κω, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Η εταιρεία S7 εγκαινίασε τακτική πτήση Μόσχα-Κως», στο οποίο σημειώνεται πως στις 29 Απριλίου η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 πραγματοποίησε την πρώτη τακτική πτήση από τη Μόσχα προς το νησί της Κω. Παραθέτει δε δήλωση του εμπορικού διευθυντή της S7 Group, Igor Veretennikov, ότι «η Ελλάδα φέτος έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς χώρες της Ευρώπης που επιλέγουν για διακοπές τουρίστες από τη Ρωσία» και ότι «το νησί της Κω είναι ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω των ποικίλων παραλιών, αρχαίων φρουρίων και κάστρων, αλλά και λόγω των δυνατοτήτων για δραστηριότητες, καθώς το βόρειο τμήμα του νησιού προσελκύει παραδοσιακά τους λάτρεις του windsurfing και άλλων θαλάσσιων σπορ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι πτήσεις Μόσχα-Κως θα πραγματοποιούνται έως και 3 φορές την εβδομάδα.

«Τα ταξίδια εξοικείωσης αποτελούν πάντα ένα πολύ καλό τρόπο να βιώσουν οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι την αυθεντική, νησιωτική φιλοξενία και να γνωρίσουν τις ομορφιές του κάθε προορισμού. Τα αποτελέσματα του δημοσιογραφικού ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στην Κω, είναι εξαιρετικά. Προέκυψε μία σειρά από άρθρα και ρεπορτάζ τα οποία προβάλουν το νησί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη ρωσική αγορά. Αυτή την προσπάθεια προβολής της Κω μέσω των ξένων ΜΜΕ, θα τη συνεχίσουμε και θα την ενισχύσουμε», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ