Έλενα Κουντουρά με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece – Πριν τη νέα τουρ. περίοδο η αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων

0
584

 

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά

με υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece

 

 

Συνάντηση πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport Greece, κο Alexander Zinell και το Γενικό Διευθυντή Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, κο Γιώργο Βήλο.

 

Συζητήθηκε η συμβολή της προγραμματισμένης αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, την διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Fraport από τον περασμένο Απρίλιο, στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη νέων και παραδοσιακών ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες αγορές.

 

Οι εκπρόσωποι της Fraport Greece ενημέρωσαν την Υπουργό για το πλάνο αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων και την αύξηση της επιβατικής κίνησης που σημειώθηκε κατά το α’ επτάμηνο τους έτους σε όλους τους προορισμούς.

 

Περισσότερες από 9.000 επιπλέον πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα (Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016) πέρυσι. Ενώ, 1 εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας σε σχέση το α’ επτάμηνο του 2016.

 

Ο κος Zinell διαβεβαίωσε την Υπουργό ότι οι εργασίες αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, και ότι δεν θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και το προγραμματισμένο πτητικό έργο κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης.

 

Στόχος της Fraport Greece είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των προορισμών.

 

Η Υπουργός τους ενημέρωσε εκτενώς για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τις συμφωνίες και στρατηγικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες, που οδήγησαν στην φετινή θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 

Μέσα από την επέκταση των τουριστικών πακέτων, την προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και των πτητικών προγραμμάτων για μεγαλύτερο διάστημα του έτους, ενισχύθηκαν τόσο οι δημοφιλείς όσο και οι αναπτυσσόμενοι ελληνικοί προορισμοί.

 

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές από την ενίσχυση της συνδεσιμότητας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με νέες αγορές του εξωτερικού, αφού καθώς αυξάνονται τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού, βασική επιδίωξη του Υπουργείου Τουρισμού αποτελεί η διασφάλιση επαρκούς διαθεσιμότητας αλλά και η επίτευξη παράλληλα της ισόρροπης κατανομής του τουριστικού ρεύματος σε δημοφιλείς και νέους προορισμούς, ώστε αντίστοιχα και τα οφέλη της ανάπτυξης να διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ