Είκοσι απίστευτες επιστημονικές αλήθειες που δεν θα πιστεύετε!

0
529

Η επιστήμη κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα με την πάροδο του χρόνου και διαδραματίζει πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή και στην εξέλιξη των ανθρώπων.

Εδώ θα δείτε 20 απίστευτες επιστημονικές αλήθειες:

  1. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει περισσότερα βακτήρια απ’ ότι κύτταρα. Δηλαδή, 75 δισεκατομμύρια κύτταρα και 10 φορές περισσότερα βακτήρια. Αποτελούμαστε στην πραγματικότητα στο 90% από βακτήρια.
  2. Δεδομένου ότι η σύνθεση ενός μορίου του νερού το καθιστά στο 99,99% άδειο, ένα γεμάτο ποτήρι νερό είναι επίσης άδειο στο 99,99%.
  3. Τα φυτά μπορούν να επικοινωνούν. Δέντρα όπως η ακακία, το σφεντάμι ή η λεύκα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν πτητικές οργανικές ενώσεις για να προειδοποιούν άλλα δέντρα και φυτά για την παρουσία κάποιου φυτοφάγου ζώου, έτσι ώστε να προλάβουν να απελευθερώσουν τοξίνες στο φύλλωμά τους και να προστατευθούν από τους εχθρούς.
  4. Ένας ιός μπορεί να μολυνθεί. Ο ιός Mamavirus, για παράδειγμα, μπορεί να μολυνθεί από έναν άλλο ιό που ονομάζεται Spoutnik.
  5. Υπάρχει 100 φορές περισσότερη ζωή στο δέρμα μας από τον συνολικό πληθυσμό των ανθρώπων στη Γη.
  6. Τα ζώα έχουν, επίσης, τη συναίσθηση του θανάτου. Οι ελέφαντες και ορισμένα είδη πιθήκων παρατηρούνται συχνά να θρηνούν.
  7. Ο συνολικός πληθυσμός των γαιοσκωλήκων στη Γη είναι ο διπλάσιος του συνολικού πληθυσμού όλων των άλλων ζωντανών οργανισμών.
  8. Ο άνθρωπος δεν εφηύρε τα εργαλεία. Ενυδρίδες, μαϊμούδες, ελέφαντες και μερικά πουλιά χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα εργαλεία αρκετό καιρό πριν τους ανθρώπους.
  9. Οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν. Τα γονίδιά τους είναι σε πολλά πλάσματα γύρω μας, όπως σε πάπιες, περιστέρια, κότες κ.ά.
  10. Ο άνθρωπος μοιράζεται το 98% των γονιδίων του με το χιμπατζή. Αλλά και 35% με την ασφόδελο (κρινοειδές ποώδες φυτό).
  11. 5 με 10% των ανθρώπων που έζησαν ποτέ είναι ζωντανοί σήμερα.
  12. 6.000 χρόνια πριν, η έρημος Σαχάρα ήταν καταπράσινη.
  13. 75% των αποθεμάτων του γλυκού νερού είναι σε στερεή μορφή.
  14. Η πολύ συμπυκνωμένη μορφή των 46 χρωμοσωμάτων του DNA μας θα μπορούσε να καλύψει 26.000 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης, αν τη τεντώναμε.
  15. Την ίδια στιγμή, έχουμε μόνο τον μισό αριθμό γονιδίων του ρυζιού.
  16. Το Bing Bang δεν ήταν μια έκρηξη, αλλά μια μακροχρόνια διαδικασία.
  17. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο έμβια όντα στον Άρη, όλα τα επιζώντα βακτήρια, δηλαδή, που προήλθαν από τη Γη από το 1971 με τις διαδοχικές ανιχνεύσεις μας.
  18. Η Γη αποκτά 40.000 τόνους υλικών κάθε χρόνο από τις πορείες των αστεροειδών που προέρχονται από την άκρη του ηλιακού συστήματος και καταλήγουν στον πλανήτη μας.
  19. Η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη περίπου 3,82 εκατοστά κάθε χρόνο.
  20. Οι μαύρες τρύπες είναι τα φωτεινότερα αντικείμενα του Σύμπαντος, καθώς όλες οι ύλες πέφτουν στις τρύπες και τις μετατρέπουν σε γιγαντιαία πηγάδια φωτός.

 

Πηγή: ethernews.com

_

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ