Κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας αποσύρεται: Τι θα γίνει με τις συσκευές της

0
3417

Ποια μεγάλη εταιρεία αποσύρεται από την κατασκευή smartphone;

Μια ιστορική εταιρία στο κλάδο της κινητής τηλεφωνίας αλλάζει σελίδα, αφού αποσύρεται από την κατασκευή smartphone.

Η BlackBerry η εταιρεία που αγάπησαν στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί, καθώς χάρη στα πληκτρολόγια που είχαν τα τηλέφωνά της και το πρωτοποριακό της σύστημα e-mailing, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και δεν πρόκειται να ξαναβγάλει τηλεφωνική συσκευή.

Η Blackberry εδώ και χρόνια είδε το μερίδιο της αγοράς της να εξανεμίζεται, καθώς τα smartphones της Apple και των εταιρειών που «τρέχουν» με Android κυριάρχησαν.

Πέρσι επιχείρησε να κάνει «επιστροφή» με τηλέφωνο που «έτρεχε» Android, αλλά οι αναιμικές πωλήσεις έκαναν την απόφαση να εγκαταλείψει το χώρο του hardware νομοτελειακή.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 2ου οικονομικού τριμήνου του οικονομικού έτους, ο CEO της Blackberry, John Chen, ανακοίνωσε ότι η εταιρία αποσύρεται από την κατασκευή smartphone και θα εστιάσει πλέον μόνο στην ανάπτυξη λογισμικού (για εφαρμογές και ασφάλεια) μιας και όπως φαίνεται οι λύσεις της εταιρίες για φορητές συσκευές έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, με πρόσφατο παράδειγμα το κλείσιμο της μεγάλης συμφωνίας με όμιλο τηλεπικοινωνιών της Ινδονησίας.

Το γεγονός ότι η Blackberry εστιάζει πλέον στο software δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να κυκλοφορούν συσκευές Blackberry απλά τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους θα τα αναλάβουν άλλες εταιρείες και με αυτό τον τρόπο η εταιρία θα μειώσει τις ανάγκες της για ρευστότητα και ίσως οι επενδυτές της δουν επιστροφές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ