«Σφίγγες» οι 3 Τούρκοι για την προέλευση και τον τελικό προορισμό των ναρκωτικών του σκάφους που πιάστηκε ανοιχτά της Νισύρου

1
364
Σήμερα θα απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή της Κω, μετά από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν χθες, δια των δικηγόρων τους κ.κ. Παν. Αβρίθη, Κ. Χόνδρου και Ελ. Αλεξανδρή, οι τρείς Τούρκοι χασισοδιακινητές, που συνελήφθησαν από λιμενικούς της Κω, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Πρόκειται για τους M. C. του H. 43 ετών, O. C. του A. 39 ετών και A. B. του A. 53 ετών.
Την 31η Aυγούστου 2017 το απόγευμα οι λιμενικοί της Κω ειδοποιήθηκαν για περιστατικό ακυβερνησίας του ιστιοφόρου «PAMIRA» σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Νισύρου.
Περί ώρα 19.30 απέπλευσαν από τον λιμένα της Κω και δύο ώρες μετά εντόπισαν το ιστιοφόρο ανοικτά της Νισύρου, ενώ πλησίον του υπήρχε το Φ/Γ «SHIRVAN» σημαίας Μάλτας.
Στην περιοχή του συμβάντος βρισκόταν το Ρ/Κ «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΝΝΙΣΗΣ» το οποίο ανέλαβε την ρυμούλκησή του.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και περί ώρα 05:40 τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν στο λιμένα Μανδρακίου Νισύρου.
Το Λιμενικό απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του λιμενάρχη και έγκρισης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους, με την παρουσία του κυβερνήτη προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των ζημιών που υπέστη εξαιτίας της κακοκαιρίας και να ελεγχθούν τα ναυτιλιακά του έγγραφα.
Κατά την είσοδο των λιμενικών στους χώρους ενδιαίτησης διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία. Οπως προέκυψε εντός δύο καμπινών υπήρχαν συσκευασμένες σε πακέτα και σε σακούλες, μεγάλες ποσότητες κάνναβης.
Από την έρευνα εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μία πιστωτική κάρτα, δύο ταξιδιωτικές κάρτες, ένα τάμπλετ καθώς και το GPS του σκάφους.
Από την καταμέτρηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι εντός του σκάφους υπήρχαν 61 δέματα, ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 775,050 kgr.
Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να απολογηθούν στο πλαίσιο της προανάκρισης και στα περισσότερα έγγραφα αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Ισχυρίστηκαν προφορικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι μετέφεραν το ιστιοπλοϊκό σκάφος από το Λαύριο προς την Αλικαρνασσό και ότι δεν γνώριζαν το φορτίο του.
Οι λιμενικοί ωστόσο θεωρούν ότι τελικός τους σταθμός ήταν η Κως και ότι τα ναρκωτικά είχαν φορτωθεί στο Bodrum.
Σημειώνεται ότι τα κινητά τους τηλέφωνα αναμένεται να ελεγχθούν διεξοδικά μετά την έκδοση Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο θα διατάσσεται η άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου αλλά και από όμοιο έλεγχο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ