Γονείς Φοιτητών προς Τσίπρα – Κουρουμπλή – Βουλευτές: ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΩ – ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

1
1136

Προς

Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιό Νεκτάριο

Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Καματερό Ηλία

Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη

Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα

Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη Δημήτρη

Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κρεμαστινό Δημήτρη

Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος Γεώργιος

Περιφερειάρχη Βορίου Αιγαίου κα.Χριστιάνα Καλογήρου

Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση Γεώργιο

Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο

Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πρύτανη κ. Στέφανο Γκρίτζαλη

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι Πρωθυπουργέ, Υπουργέ και Υφυπουργέ, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας καταστήσουμε γνωστό για ποιους λόγους θα θέλαμε να διατηρηθεί η γραμμή που συνδέει τα Δωδεκάνησα με το Καρλόβασι της Σάμου έστω και μία φορά την εβδομάδα.

Όπως όλοι γνωρίζετε τις ανισότητες που αποτελούν απόρροια της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των νησιών το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών να είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με τη χερσαία χώρα.

Η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί γέφυρα που συνδέει το Νότιο με το Βόρειο Αιγαίο και αποτελεί την μοναδική οικονομική, ασφαλή και γρήγορη λύση για την μετάβαση των σπουδαστών, των γονιών και επισκεπτών, των καθηγητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Παιδαγωγικό Ρόδου.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που υπάρχουν αρκετές οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να αποτελέσει ένα μέτρο προς υλοποίηση του του περίφημου «μεταφορικού ισοδυνάμου», κάνοντας γνωστό ότι η διατήρηση του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους όχι ζήτημα «αναψυχής» και «διακοπών» αλλά ζήτημα επιβίωσης!
Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες γ’ κατηγορίας.

Ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, οι εμπορικές συναλλαγές, η σύνδεση με τις υπηρεσίες (υγείας, παιδείας, διοίκησης) του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική δομή σε τόπους που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια και έχουν επηρεαστεί από τις μεταναστευτικές δομές.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε τη διατήρηση δρομολογίου από τον Πειραιά Καρλόβασι Σάμου με Κω και Ρόδο μια φορά την εβδομάδα γιατί όπως όλοι οι νησιώτες, έχουν ίσα δικαιώματα στο μεταφορικό αγαθό όπως και οι υπόλοιποι πολίτες που κατοικούν στην ηπειρωτική χώρα.

Οι γονείς ενός από του πολλούς φοιτητές/φοιτήτριες που σπουδάζουν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΓΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…ΜΠΡΑΒΟ!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ