Αρχική Ειδήσεις Θάλασσα - Σκάφος Δ. Καλλούδης: Μικρό οδοιπορικό σε τρία αγαπημένα νησιά, Ψέριμος, Κάλυμνος, Πλάτη (ΦΩΤΟ)

Δ. Καλλούδης: Μικρό οδοιπορικό σε τρία αγαπημένα νησιά, Ψέριμος, Κάλυμνος, Πλάτη (ΦΩΤΟ)

3
876
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

Μικρό οδοιπορικό σε τρία αγαπημένα νησια, Ψέριμος, Κάλυμνος, Πλάτη

Στάθηκα για λίγο μπροστά στο sevimar σαστισμένος από τις καταστροφές του σεισμού. Άνθρωποι του πλοίου με βοήθησαν να ανέβω για να μη γκρεμοτσακιστω εγω και οι εκδρομείς που θα επιβιβαζομασταν στο sevimar. Η απορία μου ευλογη, πως επιτρέπει ο λιμενάρχης αυτή τη κατάσταση στην απο-επιβηβαση των ταξιδιωτών, αγνοεί παντελώς το κίνδυνο μου εγκυμονεί ένα ατύχημα? Και ποιες θα είναι οι συνέπειες για το νησί?
Ο καπετάν Πέτρος ανέβασε άγκυρα και το όμορφο ταξίδι άρχισε. Οι τουρίστες ξαπλωμένοι με τα μαγιό τους απολάμβαναν τη θαλασσινή αύρα και το απέραντο γαλάζιο. Φτάνοντας προς τη Ψέριμο μια μεγάλη ζωγραφισμένη Ελληνική σημαια στη πλαγιά του βουνού μας υποδεχόταν. Οι ξένοι τράβαγαν φωτογραφίες ενθουσιασμένοι και μόλις φτάσαμε έπεσαν στη θάλασσα απολαμβάνοντας τη καθαρότητα και την διαύγεια της.
Η Κάλυμνος με τη πολλή της ζέστη δεν μας άφησε ασυγκίνητους με τα ιταλικά καλοσυντηριημενα κτήρια της και τις μυρωδιές από τα θαλασσινά και τα ούζα της. Να τονίσω ότι, η Κάλυμνος διαθέτει δημόσια ουρητήρια. Τελευταίος προορισμός το νησί Πλατη, εκεί έγινε αυτό που που όλοι επιθυμούσαν. Κατέβηκαν σκάλες, σωσίβια για παν ενδεχόμενο και όλοι έπεσαν στη θάλασσα, υπό τα άγρυπνα μάτια του πληρώματος και του καπετάνιου. Το μικρό αυτό ταξίδι, η μικρή αυτή εκδρομή είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στις καρδιές όσων την έζησαν και θαχουν να διηγούνται τις ομορφιές και την ελληνική φιλοξενία. Ο γερολυκος καπετάν Πέτρος Λαουμτζης, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας με τον επαγγελματισμό του. Απολαύστε τις φωτογραφίες είναι ενδεικτικές.

Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
Φωτογραφία του Dimitris Kalloudis.
+15

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ