Γιγαντιαίο καλαμάρι 5 μέτρων ξεβράστηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας (pics)

0
560

Το καλαμάρι γίγαντας που ξεβράστηκε σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας προκάλεσε την έκπληξη και τον «τρόμο» όσων τόλμησαν να το πλησιάσουν.

Μία έκπληξη… σχεδόν πέντε μέτρων περίμενε τους κατοίκους παραθαλάσσιου προαστίου του Ουέλιγκτον, πρωτεύουσας της Νέας Ζηλανδίας, που αποφάσισαν να κάνουν το καθημερινό πρωινό τους περίπατο σε ακτή της περιοχής.

Καθώς περπατούσαν στην παραλία, απολαμβάνοντας το ειδυλλιακό τοπίο, διαπίστωσαν ότι ένα καλαμάρι – γίγας είχε ξεβραστεί νεκρό στην ακτή, με το μέγεθός του να προκαλεί δέος και να ξυπνάει μνήμες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Μάλιστα, μερικοί από τους πιο τολμηρούς πλησίασαν το γιγάντιο κεφαλόποδο και φωτογραφήθηκαν μαζί του, δίνοντάς μας την δυνατότητα να συγκρίνουμε το μέγεθός του με αυτό ενός μέσου ανθρώπου και να αντιληφθούμε ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από όσα γίνονται και υπάρχουν στα βάθη των αχανών ωκεανών του πλανήτη.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως το καλαμάρι μετρήθηκε από το κεφάλι μέχρι την άκρη των πλοκαμιών στα 4,7 μέτρα (περίπου 15 πόδια με την βρετανική μονάδα μέτρησης μήκους), με τα πλοκάμια του να ξεπερνούν σε μήκος τα 2,5 μέτρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ