ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Συγκίνηση στην εκδήλωση βασιλόπιτας Πολεμικού Ναυτικού & Λιμεναρχείου Κω | ΙΓ Καρδαράς: Αν ποτέ χτυπήσουν οι καμπάνες να ξέρετε ότι…

4
2270
Συνεργάτης aegeanews.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Σε μία μικρή και λιτή εκδήλωση με την παρουσία μόνο των στελεχών τους και των αρχών του νησιού έκοψαν τις πίτες τους από κοινού το Πολεμικό Ναυτικό (ΝΑΣ ΚΩ) και το Λιμενικό σώμα, στο κτίριο του Λιμεναρχείου, όπου συστεγάζονται.
Τις βασιλόπιτες ευλόγησε και έκοψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του. Παρόντες ήταν ακόμη ο Έπαρχος κ. Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ  Ταξίαρχος κ. Λ. Ναζίφης.

Τις ευχές του έδωσε ο Λιμενάρχης Κω κ. Παντελής Χαμετής. Πολύ συγκινητική και με ιδιαίτερο νόημα η ομιλία του διοικητή του ΝΑΣ Κω κ. Γιάννη Καρδαρά (ίσως και ως αποχαιρετιστήρια) απευθυνόμενος προς τα στελέχη και το προσωπικό του ΝΑΣ Κω και την ευαίσθητη ακριτική μας περιοχή (για παν ενδεχόμενο…) «αν ποτέ σημάνουν οι καμπάνες, πρέπει όχι απλώς να πάμε αλλά να φύγουμε και πρώτοι… Πριν από 22 χρόνια στην περιοχή μας…»:

Το δώρο που θα έπαιρνε όποιος έβρισκε του φλουρί από το κάθε σώμα ξεχωριστά είναι 7 ημέρες άδεια μετά από <<σκληρές διαπραγματεύσεις >> και πειράγματα μεταξύ του διοικητή ναυτικού και του σεβασμιότατου .

Στην πίτα του πολεμικού ναυτικού το φλουρί έπεσε ανάμεσα στα κομμάτια του διοικητή και του υποδιοικητή ,οι οποίοι με την σειρά τους χάρισαν το δώρο μετά από κλήρωση στον Στρατεύσιμο Δίοπο Κελένη Δημήτριο. Στην πίτα του λιμενικού σώματος το φλουρί δεν βρέθηκε σε κάποιο από τα κομμάτια που μοιράστηκαν και μετά από κλήρωση το δώρο πήρε ο επικελευστής Αλεξανδράκης Γεώργιος.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…

  2. Δυστυχώς…..φεύγει.
    ….. ίσως ο καλύτερος αξιωματικός του Ναυτικού που έχω συναντήσει,και έχω συναντήσει πάρα πολλούς

  3. Να σε χαίρονται και να σε καμαρώνουν οι δικοί σου παλικάρι μου!Μάγκας,χαμογελαστός και χωρις πολλά πολλά.Δεν έχουμε μιλήσει αλλά Σε θυμάμαι στον σεισμό πάνω στην προβλήτα που ανοιγόταν στα δύο να ηρεμείς τον κόσμο και συγκινιέμαι!

  4. Είχα την τιμή που τον είχα διηκητη στη θητία μου.Αυστηρόσ αλλά άρχοντας.δεν υπήρχε ποτέ κάτι που να μην ξέρει τη λύση…το μόνο του κακό ότι είναι γαύρος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ