Με τη συνδρομή δυτών ανασύρθηκε το βυθισμένο στην Αμμόγλωσσα ROBINSON II (μεταφέρθηκε ασφαλώς στη μαρίνα Κω)

1
2059

Τελικά το »ROBINSON II» σημαίας Γερμανίας το οποίος είχε βυθιστεί σχεδόν χτες (τελικά από προσάραξη έγινε ναυάγιο) ανασύρθηκε σήμερα με την συνδρομή του δύτη Περικλή Λιαμή και των συνεργατών του, έπειτα από προσπάθειες δύο ημερών.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες αλλά χάρη στην προσπάθεια των δυτών το ναυάγιο ανασύρθηκε και ρυμουλκήθηκε στη Μαρίνα της Κω με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα ρύπανσης.

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Κω
Χαρίκλεια Χριστοφή
        Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κω, για την προσάραξη σκάφους σε αμμώδη αβαθή, στην θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας Κω.
      Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το προσαραγμένο σκάφος με όνομα »ROBINSON II» σημαίας Γερμανίας, ενώ οι δύο επιβαίνοντές του μεταφέρθηκαν με βοηθητική λέμβο έτερου ιδιωτικού σκάφους στην ακτή, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
         Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ROBINSON II», μέχρι την προσκόμισης βεβαιωτικού εγγράφου αποκατάστασης της βλάβης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποια στιγμή το ΛΣ να εφαρμόσει τους νόμους. Τα σκάφη πρέπει να περνάνε από τις ακτές τουλάχιστον σε απόσταση 500μετρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ