Αρχική Ειδήσεις Θάλασσα - Σκάφος «Flying Fox»: Το γιοτ των 400 εκατ. δολ. που τρέλανε το Ιντερνετ...

«Flying Fox»: Το γιοτ των 400 εκατ. δολ. που τρέλανε το Ιντερνετ – Ολοι νόμιζαν ότι ανήκει στον Τζεφ Μπέζος…

0
724

Ενα γιοτ 400 εκατ. δολαρίων έχει κάνει άνω κάτω το Ιντερνετ και την Amazon.

Ολα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο άρχισαν να κυκλοφορούν φωτογραφίες του εν λόγω mega-yacht στο Twitter το Σάββατο, με τις φήμες και τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι η θαλαμηγός ανήκε στο Τζεφ Μπέζος, αν και δεν ήταν σαφές αν βρισκόταν στο γιοτ όταν εκείνο εντοπίστηκε στις τουρκικές ακτές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά ότι το γιοτ ήταν αγκυροβολημένο στις ακτές του Datça, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Τουρκία, στις 9 Ιουλίου. Τα πρώτα tweets που ανέφεραν ότι το σκάφος ανήκε στο Τζεφ Μπέζος έκτοτε έχουν διαγραφεί μαζί με την αρχική φωτογραφία, αλλά τα screenshots συνεχίζονται κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Amazon μιλώντας στο Insider διέψευσε τον ισχυρισμό ότι το πραγματικά υπερπολυτελές γιοτ ανήκει στον Τζεφ Μπέζος και ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του.

Ο Yashar Ali – ο δημοσιογράφος που τουίταρε τη φωτογραφία και τη λεζάντα αλλά στη συνέχεια διέγραψε το tweet- μιλώντας στο Insider ανέφερε ότι η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά από τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Loree Rodkin, που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Instagram το Σάββατο με τη λεζάντα «Όταν είσαι ιδιοκτήτης της amazon … (μαντέψτε ποιος) …. το ενοικιαζόμενο σκάφος σου είναι μεγαλύτερο από ένα ξενοδοχείο …. 🙈 … καλωσορίστε στη γειτονιά».

dithen-giot-bezos.jpg

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Superyacht Times, το εν λόγω mega-yacht ονομάζεται «Flying Fox» και κατασκευάστηκε από την Lürsen Yachts. Το μήκος του είναι 136 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως 22 καλεσμένους και 54 άτομα προσωπικό.

Ο εν λόγω ιστότοπος ανέφερε ακόμη ότι η κατασκευή του σκάφους έχει ολοκληρωθεί και ότι θα αρχίσει τα ταξίδια του το 2019, με 36 καμπίνες επισκεπτών,  εκ των οποίων 11 καμπίνες VIP, σε τέσσερα καταστρώματα. Αναφέρεται επίσης ότι διαθέτει μια πισίνα μήκους 12 μέτρων και φυσικά έχει ελικοδρόμιο.

Οι φήμες ότι το σκάφος ανήκει στο Μπέζος πηγαίνουν πίσω στο 2017, όταν το γιοτ ήταν ακόμη υπό κατασκευή ως «Project Redwood» και ο Τζεφ Μπέζος ήταν ήδη από τότε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ