Να επικηρύξει τους λαγοκέφαλους εξετάζει η Περιφέρεια

0
826

Η μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει ο πληθυσμός των λαγοκέφαλων στα νερά μας προβληματίζει (και) την Περιφέρεια, με τους αρμοδίους να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς αλλά ακόμα και με όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ μία από τις σκέψεις είναι ακόμα και να επικηρύξουν το είδος!

Για το θέμα αυτό, ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, που όπως είπε, αυτό το διάστημα έχει συνεργασία με τους αλιευτικούς συλλόγους σε όλη την έκταση της περιφέρειας, όπως και με Διευθύνσεις αλιείας άλλων Περιφερειών, ακόμα και άλλων Μεσογειακών κρατών για το μεγάλο αυτό θέμα που απασχολεί τους αλιείς , τους λαγοκέφαλους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε μία διαβούλευση προκειμένου να συναποφασίσουν και να προτείνουν τα προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στις ελληνικές θάλασσες και ταλαιπωρεί τους αλιείς, ζημιώνει τα αλιεύματά τους και τους δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

«Είμαστε σε μία συνεργασία. Ετοιμαζόμαστε για την κατάθεση σχετικής πρότασης στο Υπουργείο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Είπε, ακόμη, ότι προχθές το απόγευμα είχε επικοινωνία τόσο με εκπρόσωπο των αλιέων της περιοχής μας όσο και με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου που έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, μετά από σχετική ανάθεση.

Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Ζαννετίδης, υπάρχουν σκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ακόμα και με επικήρυξη του είδους! Δεν είναι βέβαια κάτι το οποίο έχει αποφασιστεί, ωστόσο το συζητάνε και το μεθοδεύουν, να δουν πως θα το καταθέσουν για να έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Γενικά, όλοι οι αρμόδιοι, και σε επίπεδο χώρας, αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης αφού πρώτη φορά παρουσιάζει τέτοια αλματώδη αύξηση ο αριθμός των λαγοκέφαλων και όλες οι υπηρεσίες ,και το ΕΛΚΕΘΕ, είναι προβληματισμένες με το θέμα αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ