Κως: Αλλοι 11 μετανάστες εντοπίστηκαν σε φουσκωτό στο Ψαλίδι

0
339

Στον εντοπισμό μίας ακόμη λέμβου με μετανάστες, προχώρησε σκάφος της Frontex, αυτή τη φορά στην Κω.

Επειτα από συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους αφού εντόπισε ένα φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν 11 μετανάστες, στην θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι, προχώρησε στην περισυλλογή και διάσωσή τους.

Οι 11 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού, με την Λιμενική Αρχή να διενεργεί προανάκριση. Τα φαινόμενα με τις ροές μεταναστών έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο, ζήτημα το οποίο έθεσε στον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Εντυπωσιακό βίντεο από την καταδίωξη σκάφους στο Αιγαίο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, το οποίο καταγράφει καρέ – καρέ τη μάχη που έδωσαν οι άνδρες του Λιμενικού με τους εμπόρους ναρκωτικών ανοιχτά της
Μυτιλήνης.

Στα πλάνα που είναι τραβηγμένα από ελικόπτερο αλλά και από πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση της σύλληψης των ναρκέμπορων φαίνεται η καταδίωξη του φουσκωτού, καθώς επίσης και η ακινητοποίησή του από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του Λιμενικού και της FRONTEX, ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές της ΜΥΑ.

 

Η επιχείρηση ξεκίνησε καθώς στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού είχαν πληροφορία για σπείρα που θα προσπαθούσε να μεταφέρει ναρκωτικά από την Αλβανία στην Τουρκία με ένα ή παραπάνω σκάφη.

 

Αντίστοιχες πληροφορίες είχαν και οι Τούρκοι που έστησαν και εκείνοι επιχείρηση για να ακινητοποιήσουν το φουσκωτό που επιχειρούσε να προσεγγίσει τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη και το φουσκωτό μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε ανέλαβε το ελληνικό Λιμενικό.

 

Η καταδίωξη ξεκίνησε και πάλι με δέκα σκάφη του Λιμενικού, ενώ την πορεία του φουσκωτού παρακολουθούσαν από ελικόπτερο και αεροπλάνο της FRONTEX, καθώς και εναέριες δυνάμεις του Λιμενικού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να ακινητοποιήσουν το πρώτο σκάφος νότια της Μυτιλήνης. Το σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.

 

Πηγή: ant1news.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ