Μωρό χελωνάκι πέθανε όταν έφαγε 104 κομμάτια πλαστικό

0
377

Τραγική η κατάσταση στις αμερικανικές ακτές – Μεγάλος ξεσηκωμός των κατοίκων και οργανώσεων με αφορμή τον θάνατο της μικρής χελώνας

Η ρύπανση των ωκεανών και των θαλασσών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς δεν προέρχεται μόνο από διαρροές καυσίμων πλοίων, αλλά κυρίως από την αναλγησία του καθενός από εμάς ξεχωριστά. Αμέτρητα πλαστικά διαφόρων μεγεθών είτε πλέουν στις θάλασσες, είτε βρίσκονται στις ακτές, με συνέπεια βασικά είδη του θαλάσσιου ζωικού βασιλείου να κινδυνεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο τρόπος που πέθανε ένα μωρό χελωνάκι στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους που το εξέτασαν, το χελωνάκι είχε φάει 104 κομμάτια πλαστικά, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατό του.

Η περίπτωση αυτή δημοσιεύτηκε από το Gumbo Limbo Nature Center, το κέντρο που ασχολείται με τη ρύπανση των θαλασσών και όχι μόνο, ως μία τραγική προειδοποίηση για τις συνέπειες των ενεργειών μας στο περιβάλλον και για την έλλειψη σεβασμού στη θάλασσα.

Η δημοσίευση του θέματος από το Κέντρο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, ενώ πολλοί κάτοικοι παράκτιων περιοχών στη Φλόριντα τράβηξαν φωτογραφίες και τις ανέβασαν στον συγκεκριμένο σύνδεσμο στο Facebook.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ