Ενισχύει την παρουσία της στις ελληνικές θάλασσες η Aida Cruises – Στα λιμάνια Κω & Ρόδου

0
268

Τα λιμάνια του Ηρακλείου, της Ρόδου, τη Κω και της Κέρκυρας “πρωταγωνιστούν” στις νέες προτάσεις κρουαζιέρας στο πρόγραμμα για το 2021 που ανακοίνωσε η Aida Cruises. Ο γερμανικός όμιλος κρουαζιέρας, που ιδρύθηκε το 1960 και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ονομάτων στο διεθνή χώρο, με έντονη παρουσία και στα νερά της Μεσογείου και της Καραϊβικής, θα εγκαινιάσει από την επόμενη σεζόν ένα νέο δρομολόγιο με αφετηρία το Ηράκλειο, που καθίσταται λιμάνι επιβίβασης (home port), ενώ μεταξύ των προορισμών θα περιλαμβάνονται επίσης η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη.

Το δεύτερο δρομολόγιο που ξεκινά η Aida Cruises θα εντάσσει την Κύπρο, τη Χάιφα, τη Ρόδο και την Κω, που για πρώτη φορά θα προσεγγιστεί από πλοίο του γερμανικού ομίλου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του. Οι δύο επταήμερες κρουαζιέρες, σύμφωνα με τον όμιλο, μπορούν να συνδυαστούν. Το κρουαζιερόπλοιο AIDAmira θα πραγματοποιεί επίσης στάσεις στην Κέρκυρα, τη Μάλτα και τη Σικελία.

Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική κίνηση για την εγχώρια αγορά που γίνεται γνωστή το τελευταίο διάστημα, καθώς ακόμη ένα μεγάλο όνομα στο τομέα της κρουαζιέρας κάνει ελληνικό λιμάνι homeport. O Πειραιάς θα είναι το λιμάνι επιβίβασης για το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica κατά τη διάρκεια του 2021, όπως υπογράμμισαν οι επικεφαλής του ομίλου πριν από ένα μήνα. Tο κρουαζιερόπλοιο θα προσφέρει μια νέα κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2021 από τον Πειραιά στις οποίες θα περιλαμβάνονται προορισμοί όπως η Μύκονος, η Χάιφα του Ισραήλ, η Λεμεσός στην Κύπρο, η Ρόδος και το Κουσάντασι πριν επιστρέψει στον Πειραιά.

Ανεβασμένες προσδοκίες

Και φέτος οι προσδοκίες στελεχών του χώρου για την πορεία της κρουαζιέρας είναι θετικές. Οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά κάνουν λόγο για επιπλέον άνοδο, πάνω από 10%, σε επιβατική κίνηση και αφίξεις, καθώς θα καταπλεύσουν νέα πλοία, με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από τις προκρατήσεις που πραγματοποιούνται για το 2020, θεωρείται ακόμη πως η φετινή άνοδος να ξεπεράσει τα περσινά νούμερα. Προϋπόθεση εντούτοις για την επίτευξη των μεγεθών αυτών είναι, όπως επαναλαμβάνουν φορείς της αγοράς, είναι η διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σημειώνεται πως πέρσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ήταν περισσότερες κατά 14,34% (ανήλθαν στις 3.899 από 3.410 το 2018), ενώ αντίστοιχη ήταν η αύξηση και της επιβατικής κίνησης. Οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας ανήλθαν στις  5.537.500 (από 4.788.642 το 2018), σημειώνοντας άνοδο 15,64%.

πηγή capital.gr

Βίκυ Κουρλιμπίνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ