«Χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα το 2017 με ευθύνη της Κυβέρνησης»

0
539

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές ότι επικρατεί απόλυτη σύγχυση, αλλά και άρνηση της πραγματικότητας στο κυβερνητικό στρατόπεδο, σχετικά με τα δεδομένα που αφορούν στην κρουαζιέρα.

Την πτώση κατά 30% στην κρουαζιέρα για το 2017, δεν την “ανακάλυψε” η Νέα Δημοκρατία. Επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που υπάρχουν για το μειωμένο αριθμό δρομολογίων κρουαζιεροπλοίων σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.

Το 2017 θα είναι μια χαμένη χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα και χρειάζεται άμεση αντίδραση από την πλευρά μας για να μη χαθεί η χρονιά και για το 2018.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία ευθύνη για την πτώση στην κρουαζιέρα, που θα σημαίνει μείωση χιλιάδων επισκεπτών και απώλεια εσόδων. Προσπαθεί ταυτόχρονα να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία και τους φορείς της κρουαζιέρας, που αναδεικνύουν το πρόβλημα και ζητούν συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές  για την ενίσχυση της κρουαζιέρας.

Η άρνηση της πραγματικότητας και το έλλειμμα σχεδίου και ευθύνης που χαρακτηρίζουν αυτήν την Κυβέρνηση, έχουν βαρύ κόστος και για τον τομέα της κρουαζιέρας.

Αυτή η Κυβέρνηση, που έχει βάλει την υπογραφή της στην υπερφορολόγηση του τουρισμού μας, καθημερινά αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ