ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Με χορούς και κεράσματα υποδέχθηκαν τα κρουαζιερόπλοια στα Χανιά, εμείς εδώ; (φωτό)

2
1462

Δύο κρουαζιερόπλοια με συνολικά 1700 επιβάτες έδεσαν σήμερα στην Σούδα

Πρεμιέρα για την κρουαζιέρα στα Χανιά…με την άφιξη πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου

 

 “Thomson Celebration”

Πρόκειται για ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με 1254 επιβάτες και 520 άτομα πλήρωμα, το οποία διαθέτει 3 εστιατόρια, 5 bars, 2 σαλόνια, 2 πισίνες, disco, casino, βιβλιοθήκη, σαλόνι ομορφιάς, spa center, εμπορικά καταστήματα δώρων, ιατρικό κέντρο, cinema με καθημερινή προβολή ταινιών, γυμναστήριο και πολλές ακόμη υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους.

Το κρουαζιερόπλοιο Pacific Princess με 604 επιβάτες, κατέφθασε στις 8:00 στο λιμάνι της Σούδας, αντί για το Ενετικό Λιμάνι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, προερχόμενο από την Ρόδο και αναχώρησε στις 17:00 με προορισμό την Ζάκυνθο.

Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Celebration με 1.164 επιβάτες κατέφθασε στις 9:00 στο λιμάνι της Σούδας προερχόμενο από την Άκαμπα της Ιορδανίας και αναχώρησε στις 18:00 με προορισμό την Βαλέτα της Μάλτας.

Επισημαίνεται ότι η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Pacific Princess στα Χανιά αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κρουαζιέρας (world cruise) που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία Princess Cruises με μεγάλη επιτυχία, όπου για 4 σχεδόν μήνες (112 μέρες) οι επιβάτες του κάνουν το γύρο του κόσμου επισκεπτόμενοι τις 5 ηπείρους και τις 7 θάλασσες.

Όλα τα λιμάνια, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης κρουαζιέρας είναι επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης περιοχής, όπως στην περίπτωση αυτή της Ν.Α. Μεσογείου και της Ελλάδας. Τα λιμάνια που έχουν συμπεριληφθεί από τη χώρα μας είναι μόνο τα Χανιά, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, γεγονός πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία Princess Cruises επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά τον Απρίλιο του 2016, πάλι με το πλοίο Pacific Princess ως μέρος της παγκόσμιας κρουαζιέρας, ενώ για το 2017 πλοία της εταιρείας θα επισκεφθούν τα Χανιά ακόμα 4 φορές.

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Χανίων για φέτος έχουν προγραμματιστεί 87 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για φέτος στα Χανιά.

Συγκεκριμένα οι 74 εξ αυτών αναμένονται στο λιμάνι της Σούδας και οι 13 στο λιμάνι των Χανίων.

Όπως προκύπτει από τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τον Απρίλιο αναμένονται 11 κρουαζιερόπλοια στα Χανιά, τον Μάιο 12, τον Ιούνιο 13, τον Ιούλιο 12, τον Αύγουστο 6, τον Σεπτέμβριο 12, τον Οκτώβριο 16 και τον Νοέμβριο 5 κρουαζιερόπλοια.

Γεύση από κρητική γιορτή είχαν την ευκαιρία να πάρουν εκατοντάδες επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι της Σούδας.

Ο δήμος Χανίων τους υποδέχθηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με παραδοσιακή μουσική, χορούς και κεράσματα, όπως αναφέρει το zarpanews.

Στο λιμάνι της Σούδας έδεσαν το Thomson Celebration με 1.164 επιβάτες και το Pacific Princess, με 604 επιβάτες.


Φωτογραφίες: zarpanews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια

    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

  2. Μπορεί να φταίει και ο Κυρίτσης. Φταίνε όμως και άλλοι πολλοί για διάφορους και πολλούς λόγους. Μέχρι να το καταλάβουν, τα καράβια θα περνούν και δεν θα πιάνουν.
    Πριν αρκετά χρόνια όταν έγραψα για τις κρουαζιέρες, πολλοί φίλοι Κώες με έκραξαν. Σιγά μη τους κάνουμε και τεμενάδες, μου είπαν. Μας φτάνει το ΑΙ………….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ