Σύλληψη 27χρονου ημεδαπού στο λιμάνι Κεφάλου με 2 μετανάστες στο πορτ-μπαγκάζ

12
2765

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός απόψε στο λιμάνι της Κεφάλου, λίγο πριν την επιβίβασή του με ΙΧ στο Blue Star.

Ειδικότερα ο ημεδαπός μετέφερε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του δύο μετανάστες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Κω και τη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κω

  Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Κω και τη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κω – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
Στη σύλληψη ενός 27χρονου διακινητή προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Κω.
Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω στο λιμένα της Κεφάλου, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι στο χώρο του αποσκευών δύο (02) αλλοδαποί για τους οποίους ισχύει μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης εκτός ν. Κω.
Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (01) πλαστική συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία (πιθανόν ακατέργαστη ιδική κάνναβη), μικτού βάρους οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (0,8gr).
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού διακινητή προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν  στο λιμένα Ακαντιάς, εντοπίστηκαν επτά (07) μετανάστες πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα απογευματινές ώρες της 01/08/17 με πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος.
Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως το άτομο που κανόνισε τη μεταφορά του ενός εκ των ανωτέρω μεταναστών με προορισμό την Αθήνα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία (01) πλαστή άδεια οδήγησης που βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ι/Φ “PITOU ONE II” σημαίας Γαλλίας, στη μαρίνα ν. Κω, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβάτες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και βοηθητικό σκάφος των εγκαταστάσεων της μαρίνας ν. Κω όπου με την συνδρομή του το εν λόγω Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “PITOU ONE II” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού εγγράφου από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βρε φίλε Γιάννη, τι είδος «ημεδαπός» εννοείς κάθε φορά; Υπάρχει άνωθεν εντολή ή φόβος από κάποιους ντόπιους «μπαχαλάκηδες»; Γράψε Έλληνας, Τσιγγάνος, Αλβανός, Βούλγαρος, Γερμανός, κ.λ.π.
    Με το «ημεδαπός» μας παίρνει όλους σβάρνα, δεν είναι δίκαιο, τουλάχιστον για μένα.
    Πρόσφατα σε δύο ταξίδια μου για Πειραιά με το αυτοκίνητο, οι Λιμενικοί έκαναν έλεγχο σε όλα τα τα οχήματα που θα επιβιβάζονταν στο πλοίο, με πολύ ευγένεια πραγματικά.

    • Ημεδαπός είναι αυτός που κατοικεί στον τόπο γέννησης και καταγωγής του, ο ντόπιος και αυτό τον όρο χρησιμοποιούν τα δελτία τύπου της αστυνομίας και του λιμενικού από την ψήφιση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και μετά.

  2. Γράψτε και το ονοματάκι του να δει ο κόσμος ποιοι μεταφέρουν μετανάστες. Ποιοι φώναζαν εναντίον των προσφύγων, στρίμωχναν τον Καματερό στη καφετέρια και μετά έπεσαν με τα μούτρα στη μάσα….Για δώστε ονοματάκια σουβλακομάχοι….Που είσαι γίγαντα…

    • ΡΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΟΜΑΧΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΣΚΑΣΕ ΛΙΓΟ

  3. Εμ τούς δέρνατε, εμ τους παίρνετε και το παραδάκι…Ωραίο όνομα βγάλατε πρός τα έξω. Ύστερα κάποιους τους πειράζουν οι εικόνες απο το σεισμό…Λές και οι ξένοι δεν βλέπουν ‘η δεν διαβάζουν…..Μάσα-παραδάκι-μάσα-παραδάκι και σταυροκοπήματα-μετάνοιες….

  4. οι κωλοκοτρωνηδες, οι προεδροι, οι ελληναραδες, και ολοι αυτοι που φωναζουν εναντιον των μεταναστων …..φτου σας ρε τρυπες

    • Ναι είδαμε και αυτούς που τους συνέλαβαν…Γνωστοί είναι όλοι. Σουβλακομάχοι και διώκτες των προσφύγων…Θα δείς και τούς επόμενους.Πρώτη μούρη στις συγκεντρώσεις όχι στο χοτ-σποτ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ