Καθηγητής του Χάρβαρντ απαντά στις πιο καυτές ερωτήσεις γύρω από το σεξ!

0
199

Ο Abraham Morgentaler είναι ένας ακαδημαϊκός χωρίς ταμπού! Μιλά ανοιχτά για το σεξ, δεδομένου ότι το ανθρώπινο είδος επιδίδεται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο Morgentaler είναι αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ιδρυτής του κέντρου υγείας Men’s Health Boston και συγγραφέας του αποκαλυπτικού βιβλίου The Truth About Men and Sex.

Εξειδικεύεται σε θέματα αντρικής σεξουαλικής υγείας κι έτσι καλείται καθημερινά να απαντήσει κάθε είδους ερωτήσεις που αφορούν την αντρική σεξουαλική λειτουργία, όπως το άγχος επίδοσης των αντρών, τα προβλήματα στύσης και όχι μόνο.

Ο ειδικός μίλησε στο Yahoo Health και δίνει απαντήσεις για όλα όσα θέλουμε να μάθουμε (και ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε).

bigstock 218760694

Κεφάλαιο «Άντρας και προσποίηση οργασμού»

Αρκετοί ξαφνιάζονται όταν ακούνε ότι ο ψεύτικος οργασμός δεν αποτελεί… γυναικείο προνομιο. Σύμφωνα με τον Morgentaler, η άποψη που έχουμε για την αντρική σεξουαλικότητα εν γένει είναι σε μεγάλο βαθμό στρεβλή. Όσον αφορά τον ψεύτικο οργασμό συγκεκριμένα, πιστεύουμε παραδόξως –και εσφαλμένα– ότι οι άντρες είναι τόσο εγωιστές και λειτουργούν τόσο αυτοματοποιημένα στο σεξ που ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους απόλαυση και ευχαρίστηση. Πιστεύουμε –επίσης εσφαλμένα– ότι είναι πάντα πρόθυμοι και πάντα έτοιμοι για σεξ. Οι άντρες προσποιούνται οργασμό ακριβώς για τον ίδιο λόγο που προσποιούνται και οι γυναίκες, επειδή καταλαβαίνουν ότι δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν πραγματικό οργασμό και θέλουν να ολοκληρωθεί η σεξουαλική πράξη χωρίς να πληγώσουν τη σύντροφό τους.

Κεφάλαιο «Φυσιολογικό»

Οι άντρες ενδιαφέρονται για το «φυσιολογικό» μέγεθος, τη «φυσιολογική» συχνότητα σεξουαλικής επαφής και καθετί «φυσιολογικό» στο σεξ, καθώς έχουν την τάση να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους άντρες. Για τους άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ή πρόωρης εκσπερμάτισης, ο Morgentaler τονίζει ότι πρέπει πάντα να θυμούνται ότι δεν είναι μόνοι. Έτσι, δεν κρίνεται πάντα αναγκαίο να προβάλλεται τι είναι «φυσιολογικό» και τι όχι.

Κεφάλαιο «Μύθοι γύρω από το σεξ»

Όταν ερωτήθηκε για τον πιο διαδεδομένο σεξουαλικό μύθο μεταξύ των αντρών, ο Morgentaler απάντησε πως είναι η θεωρία ότι οι άντρες είναι «πεο-κεντρικοί». Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί άντρες πιστεύουν πως η γοητεία τους εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του πέους τους. Ο Morgentaler τονίζει πως, όπως έχει πολλάκις ειπωθεί, το βασικότερο σεξουαλικό όργανο στον άνθρωπο είναι ο εγκέφαλος. Μια σεξουαλική εμπειρία που… ταράζει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα δεν εξαρτάται από κανένα μέγεθος αλλά από την οικειότητα και την επικοινωνία μεταξύ των δύο συντρόφων.

Κεφάλαιο «Πρόωρη εκσπερμάτιση»

Ένας άλλος διαδεδομένος μύθος που αφορά την αντρική σεξουαλικότητα είναι πως η πρόωρη εκσπερμάτιση πληγώνει τον άντρα γιατί του στερεί την απόλαυση του σεξ. Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό δεν ισχύει. Ο άντρας πληγώνεται επειδή πιστεύει πως δεν ικανοποιεί τη σύντροφό του και όχι επειδή ο ίδιος δεν απολαμβάνει το σεξ. Θεωρεί λοιπόν πως δεν πρέπει να θεωρούμε τους άντρες τόσο εγωιστές όταν μιλάμε για σεξ.

Κεφάλαιο «Μελανιασμένοι όρχεις»

Λέγεται πως οι όρχεις αλλάζουν χρώμα και μελανιάζουν (blue balls) όταν ο άντρας απέχει για καιρό από το σεξ. Σύμφωνα με τον Morgentaler, οι όρχεις δεν αλλάζουν χρώμα, όμως πράγματι ο άντρας νιώθει έντονη δυσφορία και η εκσπερμάτιση παρέχει ανακούφιση στην περίπτωση αυτή.

Σχετικά άρθρα:

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο σεξ

Η αντιγηραντική δράση του σεξ – Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα

Είναι δυνατόν να μείνει μία γυναίκα έγκυος από προσπερματικά υγρά;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ