Δέκα πράγματα που πρέπει να μάθεις για τη σπιρουλίνα

0
201

Μπορεί να έχει γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που αποδείχθηκε ότι έχει, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλές αλήθειες για τη σπιρουλίνα τις οποίες ίσως να μην γνωρίζατε και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μάθετε γιατί είναι τόσο καλές που δεν μπορούν να μείνουν άλλο… κρυφές.

Η απίστευτη αυτή «υπερτροφή» από τη Superfoods φαίνεται ότι έχει «θαυματουργές» ιδιότητες και μπορεί να κάνει για τον οργανισμό σας πολλά περισσότερα καλά από όσα πιστεύατε.

spirulina nb

10 #facts για τη σπιρουλίνα:

1.       Φυτρώνει στον πλανήτη μας εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια

Η σπιρουλίνα, φύεται στη γη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ πριν από αιώνες, οι Αζτέκοι και Μάγια είχαν ήδη εξοικειωθεί με τις ευεργετικές της δυνάμεις.

2.       Είναι φύκι

Ναι, η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φύκι του γλυκού νερού, με χαρακτηριστικό κυανοπράσινο χρώμα, που οφείλεται σε φυσικές χρωστικές.

3.       Το όνομα σπιρουλίνα σημαίνει «μικρή έλικα»

Επιστημονικά, ονομάζεται «αρθροσπείρα», διότι αποτελείται από πολλά κύτταρα που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Διαβιώνει και αναπτύσσεται σε ύδατα πλούσια σε ανθρακικά και όξινα ανθρακικά άλατα με αλκαλικό pH (μέχρι 11).

4.       Την αποκαλούν το «φαγητό των αστροναυτών»

Αν δεν το γνώριζες ήδη, αξίζει να μάθεις πως η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα».

5.       Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει η σπιρουλίνα δρουν κατά των ελεύθερων ριζών, εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση, ενώ σύμφωνα με έρευνες που έγιναν με ερωτηματολόγια υποκειμενικής αντίληψης κατάστασης, αρκετά άτομα ανέφεραν ότι η κατανάλωση σπιρουλίνας τούς βοήθησε να αποκτήσουν πιο υγιή επιδερμίδα.

6.       Μας βοηθά να χάσουμε τα περιττά κιλά

Νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι εκτός από το γεγονός ότι ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, η σπιρουλίνα συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού βοηθάει στην ελάττωση της όρεξης και εμμέσως στην απώλεια βάρους. Το «μαγικό» αυτό φύκι περιέχει το Γ-λινολεϊκό οξύ (CLA) το οποίο συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους μας.

7.       Μπορεί να απορροφήσει ουσιαστικά όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός

Πράγματι, λόγω της σύνθεσης της μπορεί να απορροφήσει ουσιαστικά όλο το φάσμα του ηλιακού φωτός. Μάλιστα, μετρήσεις δείχνουν, ότι η φρέσκια σπιρουλίνα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές ενέργειας από τον ήλιο!

8.       Είναι πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι

Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και ως τροφή, δεν είναι καθόλου τοξική. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.

9.       Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Η σπιρουλίνα, περιέχει πρωτεΐνες (50 – 70%) όλα τα αμινοξέα, λιπίδια (5 – 7%), σάκχαρα (15 – 25%), βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο κ.ά.), ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ.

10.   Τα συστατικά της απορροφούνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95%

Αυτό που καθιστά τη σπιρουλίνα πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα. Απορροφώνται από τον ανθρώπινο οργανισμό σε ποσοστό πάνω από 95% σε αντίθεση με τις άλλες τροφές που έχουν ποσοστό απορρόφησης μικρότερο του 15%.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/news/story/741440/deka-pragmata-poy-prepei-na-matheis-gia-ti-spiroylina#ixzz4Olk2l1oM

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ