Τα πιο περίεργα φαγητά της Καλύμνου (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1337

Ο μετρ των παράξενων φαγητών Andrew Zimmern, παρουσιαστής της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods, δοκιμάζει και παρουσιάζει τα πιο περίεργα φαγητά της Καλύμνου 

Στη γνωστή εκπομπή που αισίως ξεπέρασε τα 20 χρόνια ζωής, ο Andrew Zimmern γυρνάει τον κόσμο αναζητώντας τα πιο περίεργα φαγητά κάθε χώρας, τα οποία φυσικά και δοκιμάζει. Ένα από τα ταξίδια του, λοιπόν, ήταν και στην Ελλάδα. Μιας και ο Andrew βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την Κάλυμνο.

Ας δούμε ποια φαγητά δοκίμασε και επέλεξε ως τα πιο περίεργα της καλύμνικης κουζίνας…

Δοκίμασε αχινό αν και αυτό που του έκανε πραγματικά εντύπωση -και όχι με την καλή έννοια- ήταν η φούσκα και το σπινιάλο. Βέβαια φάνηκε ότι η γεύση της φούσκας  δεν του άρεσε καθόλου.

Δοκίμασε χταπόδι στιφάδο και ψητό, κακαβιά, αυγά χταποδιού ,το σάκο με το μελάνι.

Εκτός από τα  θαλασσινά, δοκίμασε καλύμνικη μυζήθρα και φυσικά το αρνί μουούρι που τον ενθουσίασε.

Την  επίσκεψη του Andrew Zimmern στην Κάλυμνο πριν μερικά χρόνια και την ξεχωριστή παρουσίαση  των φαγητών ,δείτε στο ενδιαφέρον video που ακολουθεί και αποτελεί απόσπασμα του  επεισοδίου του Bizarre Foods with Andrew Zimmern  για την Ελλάδα .

Στο video θα δείτε πολλά γνωστά πρόσωπα της Καλύμνου. Θα αναφέρουμε μόνο της Κατερίνας Κλωνάρη,δεν θα κάνουμε αναφορά σε όλα τα υπόλοιπα ,γιατί είναι αρκετά και υπάρχει κίνδυνος να παραλείψουμε κάποια.

Πηγή: http://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ