Εννιά γιατροσόφια από … το σεντούκι της γιαγιάς – Παράξενα, εύκολα και αποτελεσματικά για υγεία και ομορφιά

0
1003

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γιαγιάδες μας δίνουν περίεργες θεραπείες για να αντιμετωπίσουμε μικροτραυματισμούς και άλλα ελαφριά προβλήματα υγείας ή καλλωπισμού που μας απασχολούν.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά ακόμα πιο παράξενα γιατροσόφια που μάθαμε από τις γιαγιάδες, τα οποία λειτουργούν πραγματικά!

Σταφίδες για την αρθρίτιδα
Πράγματι, αυτά τα μικρά ρυτιδωμένα, αποξηραμένα φρούτα με τα οποία φτιάχνουμε σταφιδόψωμα, τα χρησιμοποιούμε στην ζαχαροπλαστική και τα τρώμε σαν ξηρούς καρπούς, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας!
Οι γιαγιάδες λένε ότι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές ξανθιές σταφίδες σε ένα ποτηράκι με λίγο τζιν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι βιταμίνες των σταφίδων αναμειγνύονται με τις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες των καρπών αρκεύθου, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του τζιν, κι έτσι το ρόφημα που προκύπτει συμβάλει στη μείωση του οιδήματος και ανακουφίζει από τον πόνο.

Σέλινο για την κακή αναπνοή
Σύμφωνα με τις γιαγιάδες, το σέλινο είναι η απάντηση για την κακή αναπνοή. Δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς από το περίπτερο τσίχλες για δροσερή αναπνοή, απλά μασήστε ένα ματσάκι σέλινο στο στόμα σας και δώστε τέλος στην κακοσμία του στόματος.

Λεμόνια για τον πόνο στο αυτί
Να, άλλος ένας περίεργος συνδυασμός. Προφανώς, αν στύψετε χυμό λεμονιού πάνω σε μια μπατονέτα και την εισάγεται στο αυτί σας, όπως συνήθως, για ένα λεπτό περίπου, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα προβλήματα της ωταλγίας. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH στα αυτιά, κάτι που μειώνει τα προβλήματά τους.

Τσουκνίδα για την τριχόπτωση
Αν ήταν συνηθισμένο οι παππούδες σας να πίνουν ροφήματα με τσουκνίδα, μην σας φαίνεται παράξενο. Υπάρχουν στοιχεία πίσω από αυτό το περίεργο γιατρικό, μιας και το φύλλο της τσουκνίδας περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου, σιδήρου, μαγνησίου, β-καροτένιου και βιταμινών Α, C, D και του συμπλέγματος Β. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών και τη φροντίδα τους. Τα μαλλιά μας έχουν κύριο δομικό συστατικό την κερατίνη, μια πρωτεΐνη, έτσι δεν μας προκαλεί καμία κατάπληξη που τα φύλλα της τσουκνίδας μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να κρατήσουμε τις τρίχες των μαλλιών μας δυνατές, πλούσιες και στιλπνές στην κεφαλή μας.
Για να φτιάξετε το γιατροσόφι, απλώς βράστε νερό σε μια κατσαρόλα, βάλτε 4-6 φύλλα τσουκνίδας σε μια κούπα, ρίξτε το ζεστό νερό στην κούπα και πιείτε το ρόφημα.Παρακαλώ σημειώστε πως τα φύλλα τσουκνίδας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, που μπορεί να είναι επιβλαβές σε υψηλές δόσεις. Έτσι, φροντίστε να μην κάνετε καταχρήσεις με το τσάι τσουκνίδας.

Γιάμ για την εμμηνόπαυση
Τα γιαμ είναι αμυλούχοι κόνδυλοι που προέρχονται από φυτά του γένους Διοσκορέα ( Dioscorea) και μοιάζουν με τις γλυκοπατάτες. τα γιαμ διαφέρουν από τις γλυκοπατάτες επειδή έχουν παχύτερη και σκληρότερη φλούδα και πιο σκούρο χρώμα. Σχετικά με τη διατροφική τους αξία, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ικανές ποσότητες βιταμίνης Α, η οποία θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών. Επίσης, οι φυτικές ίνες του θα βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Ελιές για τη ζαλάδα και τη ναυτία
Αυτό σίγουρα πρέπει να ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχουν δεδομένα που το στηρίζουν. Οι ελιές είναι πλούσιες σε τανίνες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να βοηθήσουν την αυξημένη σιελόρροια (παραγωγή σάλιου στο στόμα). Όλοι έχουμε εμπειρία όταν είμαστε άρρωστοι ή πρόκειται να αρρωστήσουμε από αυτό το σύμπτωμα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε με αυτοκίνητο ή πλοίο, φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικές ελιές για τις περιπτώσεις που θα αισθανθείτε ναυτία.
Μαγειρική σόδα για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Οι παππούδες πραγματικά είχαν μια απάντηση για τα πάντα! Εδώ είναι άλλη μια συμβουλή που δουλεύει ιδανικά για τέτοια προβλήματα. Προσθέστε μια τζούρα μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι νερό και νιώστε τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης να εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν. Η μαγειρική σόδα επιδρά στη φλεγμονή και κάνει την κύστη σας πιο αλκαλική, κάτι το οποίο αποτρέπει τα επιβλαβή βακτηρίδια να πολλαπλασιαστούν σε αυτή.Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα συνεχίζουν και είναι εξαιρετικά επώδυνα, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αποξηραμένα βερίκοκα για τη δυσπεψία
Φάτε πέντε βερίκοκα μετά το δείπνο κάθε μέρα και χωνέψτε καλύτερα το φαγητό σας. Τα αποξηραμένα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που βοηθούν το στομάχι να πέψει τις τροφές και αποτρέπουν το φούσκωμα. Έτσι, αν δεν αισθάνεστε πάρα πολύ καλά μετά το γεύμα σας, καταναλώστε μερικά βερίκοκα για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Πατάτες για τσιμπήματα από αράχνες
Οι ωμές πατάτες έχουν ιδιότητες κατά του κνησμού και κατά της φλεγμονής, ακριβώς ό, τι πρέπει για τσιμπήματα από αράχνες και άλλα παράσιτα. Απλά, τυλίξτε μια λεπτή φέτα από μια ωμή πατάτα γύρω από την πληγείσα περιοχή και κρατείστε την εκεί με έναν επίδεσμο. Κρατήστε την σε επαφή με το δέρμα για λίγα λεπτά.

hare24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ