Ροταριανός όμιλος Κω: Εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης & εγγραφής νέων δοτών μυελού των οστών

0
569

Ο Ροταριανός όμιλος Κω, σε συνεργασία με την αιματολόγο Ροταριανή Θεμελίνα Καλδέρη, το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον αθλητικό σύλλογο «Ιπποκράτης», υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Κω, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης & εγγραφής νέων δοτών μυελού των οστών, την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο, πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ Ιπποκράτης – Ε.Φ.Α.Ο. Ζωγράφου.

 

ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ !

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών…

Κάνε την λευχαιμία, παρελθόν!

 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες συνάνθρωποι μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια ασθένεια του αίματος, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα. Για πολλούς από αυτούς, η μόνη ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη.

Η εύρεση όμως συμβατού δότη για έναν ασθενή, είναι πολύ δύσκολη. Ανάμεσα σε αδέλφια, η πιθανότητα συμβατότητας είναι 30%.

Εκτός οικογένειας όμως, οι πιθανότητες πέφτουν κατακόρυφα στο 1:20.000 – 1:1.000.000 !!!

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη, χρειαζόμαστε ανθρώπους όπως εσείς, να εγγραφούν και να ενταχθούν στην Εθνική & παγκόσμια δεξαμενή δοτών μυελού των οστών.

Η διαδικασία είναι απλή!

Αν είσαι 18-50 ετών και υγιής, μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών. Το μόνο που χρειάζεται, είναι λίγο αίμα ή στοματικό επίχρισμα (σάλιο).

Αν βρεθείς τελικά συμβατός με κάποιον ασθενή, η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών, είναι απλή και είναι παρόμοια με ακείνη της αιμοδοσίας. Η διαδικασία δωρεάς μοσχεύματος δεν επιφέρει καμμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη.

Η δωρεά μυελού των οστών, είναι μια πράξη αλτρουϊσμού και γενναιοδωρίας!

Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να χαρίσει ζωή σε κάποιον άγνωστο, αύριο όμως μπορεί κάποιος εθελοντής να χαρίσει ζωή σε εσένα ή σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ