Οι 7 τροφές που εκτοξεύουν την αντοχή στην κρεβατοκάμαρα

0
1914

Ένας στους τρεις άνδρες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης ή στυτικής δυσλειτουργίας σε κάποια στιγμή στην ζωή του, σύμφωνα με την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ. Εσύ φρόντισε να είσαι ένας από τους άλλους δύο, ενσωματώνοντας στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές, που βελτιώνουν τις επιδόσεις στην κρεβατοκάμαρα.

kafes_ANOIGMA

1. Καφές
Οι άντρες που καταναλώνουν 85-170 μιλιγκράμ την ημέρα, δηλαδή 2-3 κούπες, έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Plos one. Οι ερευνητές αποδίδουν τα αποτελέσματα αυτά στις χαλαρωτικές ιδιότητες της καφεΐνης στις αρτηρίες, οι οποίες βελτιώνουν τη ροή του αίματος στο πέος.

xumoi-karota

2. Καρότα
Το μυστικό για υγιές σπέρμα; Καρότα! Ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility, η οποία ανέλυσε την επίδραση διάφορων φρούτων και λαχανικών στην ποιότητα του σπέρματος. Ύστερα από πολλές μελέτες, κατέληξαν πως τα καρότα είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ποσότητα και κινητικότητα του σπέρματος. Οι άντρες, οι οποίοι κατανάλωναν σε μεγάλη ποσότητα το πορτοκαλί λαχανικό είδαν βελτίωση στις επιδόσεις τους κατά 6,5-8%. Οι ερευνητές του Χάρβαρντ αποδίδουν τα αποτελέσματα αυτά στα καροτενοειδή, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις στα καρότα και τα οποία βοηθούν το σώμα να παράγει βιταμίνη Α. Δες ΕΔΩ πώς θα τα μεγαλώσεις μόνος σου στο μπαλκόνι.

ntomates

3. Ντομάτες
Οι άντρες που καταναλώνουν πάνω από 10 μερίδες ντομάτας την εβδομάδα έχουν 18% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkets and Prevention, στο λυκοπένιο που περιέχει το κόκκινο φρούτο, το οποίο αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό που πολεμά τις τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA και τα κύτταρα. Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει μάλιστα ότι το εν λόγω φρούτο μπορεί να βελτιώσει και τη μορφολογία του σπέρματος. Πιο συγκεκριμένα, όσοι κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα, είχαν 8-10% πιο “φυσιολογικό” σπέρμα.

serano piperia

4. Πιπεριά σεράνο
Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι καταναλώνουν περισσότερα πικάντικα φαγητά, τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από όσους επέλεγαν πιο ήπιες γεύσεις, χάρη στην καψαϊκίνη και την κερκετίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές.

psari4

5. Ψάρι
Το μέγεθος και το σχήμα του σπέρματος των ανδρών που καταναλώνουν συχνά λευκά ψάρια είναι πολύ καλύτερο από αυτών που προτιμούν το κρέας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition. Επίσης, ο συνολικός αριθμός των σπερματοζωαρίων ήταν υψηλότερος κατά 34% στους άνδρες που δήλωσαν κατά την έρευνα ότι κατανάλωναν τα πιο σκουρόχρωμα ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, από τους άνδρες που έτρωγαν πολύ μικρή ποσότητα από αυτά. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες που ανέφεραν ότι τρώνε μία έως τρεις μερίδες επεξεργασμένου κρέατος είχαν χειρότερη μορφολογία σπέρματος από τους άνδρες που έτρωγαν μικρότερη ποσότητα.

pumpkin seeds

6. Κολοκυθόσποροι
Είναι γεμάτοι με ψευδάργυρο και μαγνήσιο, απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης, ειδικά όταν συνδυάζονται. Οι σπόροι αυτοί αποτελούν επίσης πλούσια πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία ενισχύουν τις προσταγλανδίνες, ουσίες που μοιάζουν με ορμόνες και παίζουν βασικό ρόλο στη λίμπιντο.

KARPOUZI1

7. Καρπούζι
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού περιέχει ένα συστατικό που μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν, ακριβώς όπως και το Βιάγκρα. Ονομάζεται κιτρουλλίνη και αποτελεί μια ένωση που βρίσκεται τόσο στη σάρκα όσο και στη φλούδα του καρπουζιού, η οποία μετά την κατάποση μετατρέπεται σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη, το οποίο φαίνεται ότι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία. Οι ειδικοί βέβαια λένε ότι κανείς θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 6 φέτες για να δει αποτελέσματα, αν και ο Δρ. Bhimu Patil του πανεπιστημίου A & M του Τέξας που ήταν επικεφαλής της έρευνας πιστεύει ότι το ζουμερό φρούτο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα φυσικό αντίδοτο για τη στυτική δυσλειτουργία.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ