Ποια είναι τα σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σου;

0
460

Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι η καρδιά σου δεν λειτουργεί σωστά; Το σώμα σου δίνει τα σημάδια κι εσύ δεν πρέπει να τα αγνοείς!

 

Η καρδιά σου μπορεί να «πληγωθεί» με πολλούς τρόπους και χωρίς καν να το καταλάβεις. Γι’ αυτό πρέπει να την προσέχεις σαν τα μάτια σου και να μην αγνοείς τα σημάδια που σου λένε πως η καρδιά σου δεν λειτουργεί σωστά.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα σημάδια που σου αποκαλύπτουν ότι η καρδιά σου δεν λειτουργεί σωστά:

Πόνος που εξαπλώνεται στον ώμο

Οι άνδρες μπορεί να βιώσουν έναν πόνο στον αριστερό ώμο, ενώ οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν τον ίδιο πόνο και από τους δύο ώμους. Ορισμένες γυναίκες μίλησαν για έναν ασυνήθιστο πόνο που ξεκίνησε από τον ώμο και κατέληξε σε καρδιακή προσβολή! Αυτό συμβαίνει επειδή ο πόνος από την καρδιά ταξιδεύει στο νωτιαίο μυελό όπου υπάρχουν πολλά νεύρα του σώματος τα οποία είναι συνδεδεμένα και ο εγκέφαλος συγχέεται.

Ασταμάτητος βήχας

Ο βήχας μπορεί να προκύπτει από διάφορα θέματα, αλλά μπορεί να είναι και σημάδι καρδιαγγειακής νόσου. Ο συνεχής βήχας που συνοδεύεται και από λίγο αίμα είναι κοινό σημάδι και δεν πρέπει να το αγνοήσεις σε καμία περίπτωση.

Πρησμένα πόδια και αστράγαλοι

Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, τότε το υγρό από τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέει σε ιστούς και τα πόδια και οι αστράγαλοι είναι τα πιο κοινά σημεία πάθησης λόγω της βαρύτητας. Αυτό ονομάζεται περιφερικό οίδημα, δεν σημαίνει όμως ότι κάποιος που το έχει, πάσχει από την καρδιά του. Ωστόσο, είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα μεταξύ των ασθενών με καρδιακή νόσο και θα πρέπει να δώσεις προσοχή.

Έλλειψη όρεξης και ναυτία

Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από την καρδιά τους, έχουν και έλλειψη όρεξης ή ναυτία. Ο λόγος είναι ότι η συσσώρευση υγρού γύρω από το ήπαρ και τα έντερα παρεμβαίνουν στη σωστή πέψη. Τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από πόνο στην κοιλιά.

Υπερβολικό άγχος

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που πάσχουν από υπερβολικό άγχος από νωρίς στη ζωή τους, είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις. Ορισμένες από τις επιπτώσεις του άγχους στην καρδιά είναι η ταχυκαρδία, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και ο μειωμένος καρδιακός ρυθμός.

Λιποθυμάς συχνά

Το αίσθημα ζάλης και η λιποθυμία είναι στενά συνδεδεμένα με τα προβλήματα στην καρδιά. Όταν η καρδιά δεν αντλεί αίμα καλά είναι επειδή η ροή συνήθως έχει αποκλειστεί από μια φραγμένη αρτηρία. Αν νιώθεις δύσπνοια και λιποθυμάς συχνά για ένα μικρό χρονικό διάστημα, καλύτερα να επισκεφτείς ένα γιατρό.

 

Πηγή: ipop.gr

_

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ