Γιατρός κατάφερε να χάσει 57 κιλά κάνοντας την διαλειμματική νηστεία -H εκπληκτική μεταμόρφωσή του (Pics)

0
1059

Η διαλειμματική νηστεία (IF-Intermittent fasting) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις σε θέματα fitness παγκοσμίως.

Eίναι μία πολλά υποσχόμενη διατροφική προσέγγιση που αν ταιριάζει με την καθημερινότητα και τις συνήθειες σου μπορεί να σου αποφέρει τεράστια οφέλη στην απώλεια βάρους, απώλεια λίπους και στην υγεία σου.

Ενας γιατρός που ζει στην Μασαχουσέτη, ο Dr Kevin Gendreau, κατάφερε να χάσει 57 κιλά και να πει αντίο στον παλιό του εαυτό.

Η δίαιτα που υιοθέτησε αυτός ο άνδρας κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον διατροφικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η περιοδική ή διαλειμματική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας. 

H λογική για το πρωτόκολλο 16:8 είναι αρκετά απλή. Νηστεύεις για μια περίοδο 16 ωρών και τρως τις ημερήσιες θερμίδες σου σε ένα παράθυρο 8 ωρών. Για παράδειγμα, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Μετά, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών που μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού. Και σε αυτές τις 8 ώρες μπορείς να φας ό,τι θέλεις! Χωρίς κανένα περιορισμό!

Δείτε εδώ την εκπληκτική μεταμόρφωση αυτού του άνδρα:

 

 

«Έμεινα απλά κατάπληκτος από τα αποτελέσματα. Έχασα βάρος αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα επίπεδα της ενέργειας» σημειώνει ο Dr Kevin Gendreau.

Ενθουσιασμένος με τα κιλά που έχασε και την ενέργεια που νιώθει δηλώνει: «Έχω περισσότερη ενέργεια στα 40 από όση είχα στα 26»!

Ο γιατρός άφησε πίσω του τις παλιές μεθόδους δίαιτας που ήθελαν το πρωινό ως το κύριο γεύμα της ημέρας και πολλά συχνά και μικρά γεύματα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

 

 

Επομένως για όσους θέλουν να ακολοθήσουν αυτή τη δίαιτα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα βασικό κανόνα.

Αν το τελευταίο σου γεύμα την προηγούμενη μέρα είναι στις 8 το βράδυ, το επόμενο γεύμα σου ιδανικά πρέπει να είναι στις 12 το μεσημέρι (16 ώρες).

Από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις οκτώ το βράδυ (8 ώρες) μπορείς να καταναλώσεις τα γεύματα σου ανάλογα πως βολεύει καλύτερα στο πρόγραμμα του καθενός.

Τις πρώτες μέρες θα σου κακοφανεί η πολύωρη αφαγία, γιατί θα νιώθεις έντονη πείνα, αλλά αν κάνεις υπομονή 2-3 μέρες θα το συνηθίσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεσαι καλά όταν δεν τρως, πίνοντας αρκετό νερό.

Διαβάστε επίσης: Διακοπτόμενη νηστεία: Ποιες είναι οι μέθοδοί της για να χάσεις γρήγορα βάρος

Η νέα σούπερ αποτελεσματική δίαιτα αλλάζει τα δεδομένα -Δεν είναι τι τρώμε, αλλά πότε το τρώμε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ