Αυτή η γυναίκα παραλίγο να χάσει το πόδι της μετά από επίσκεψη για πεντικιούρ

0
680

Εμείς οι γυναίκες θέλουμε να είμαστε περιποιημένες και όμορφες. Προσέχουμε καθημερινά την εμφάνιση μας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Φροντίζουμε τα μαλλιά, κάνουμε το μακιγιάζ μας και φτιάχνουμε τα νύχια μας. Τα όμορφα άκρα είναι άλλωστε ένα από τα πιο θηλυκά σημεία του γυναικείου σώματος και τραβούν όλα τα βλέμματα.

Όλες επισκεπτόμαστε αρκετά συχνά -κάποιες σίγουρα δύο φορές τον μήνα- το nail salon για μανικιούρ ή πεντικιούρ.

Σε αυτή την γυναίκα όμως από την Βόρεια Καρολίνα, ένα απλό πεντικιούρ κόντεψε να της στοιχήσει το πόδι της.

Η Tracy Lynn Martinez, από το Winston-Salem της Βόρειας Καρολίνας έφτασε λίγο πριν της ακρωτηριάσουν το πόδι, μετά από λοίμωξη που υπέστη από πεντικιούρ. Η γυναίκα μοιράστηκε την ιστορία της στο facebook που έγινε αμέσως viral.

«Ήθελα απλώς να μοιραστώ την ιστορία μου για να σώσω κάποιον από από αυτό που περνάω, ή ακόμα και το θάνατο», γράφει, για το πεντικιούρ που έκανε σε ένα τοπικό nail salon τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Martinez, την επόμενη μέρα του ραντεβού της, άρχισε να αισθάνεται ρίγη, ναυτία και εμετό, ενώ το πόδι της άρχισε να πρήζεται μέχρι το σημείο που δεν μπορούσε να ισορροπήσει.

Αφού επισκέφθηκε αμέσως τα επείγοντα, η Martinez λέει ότι ανέπτυξε μια λοίμωξη από στρεπτόκοκκο που φέρεται ότι προκλήθηκε από «τις γρατζουνιές στο εξωτερικό της φτέρνας μου από το εργαλείο για τους κάλλους», που χρησιμοποιήθηκε για να αφαιρέσει το σκληρό δέρμα από τη φτέρνα κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ.

Η ίδια μοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών με την εξέλιξη της λοίμωξης όσο ήταν στο νοσοκομείο. Το πόδι της είχε υποστεί σοβαρή ζημιά, με έντονη ερυθρότητα, φουσκάλες και ανοιχτές πληγές.

Aυτό συνέβη γιατί όταν το δέρμα ανοίγει ακόμη και από ένα μικρό ξύσιμο, είναι πολύ εύκολο για τα βακτήρια να γλιστρήσουν και να προκαλέσουν όλεθρο, εξηγούν οι ειδικοί δερματολόγοι.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το πόδι της Martinez, αν και η ίδια σημειώνει πως θα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της επικίνδυνης μόλυνσης για μια μια ζωή. «Εγώ ακόμα αναρρώνω μετά από 2 εβδομάδες παραμονής στο νοσοκομείο και θα συνεχίσω την φαρμακευτική αγωγή για τους επόμενους 3 μήνες», συνεχίζει προσθέτοντας, ότι θα πρέπει να φοράει κάλτσες συμπίεσης σε αυτό το πόδι για όλη της την ζωή για να το προστατεύσει από άλλη πιθανή λοίμωξη στο μέλλον.

Φυσικά η Tracy Lynn Martinez είναι μία μεμονωμένη περίπτωση και δεν σημαίνει πως κάθε πεντικιούρ μπορεί να αποβεί επικίνδυνο ή και μοιραίο. Οι πιθανότητες αυξάνονται αν οι τεχνικοί χρησιμοποιούν εργαλεία που κόβουν το δέρμα. Για να είστε ασφαλείς, αποφύγετε τέτοια εργαλεία και προτιμήστε τον παραδοσιακό τρόπο περιποίησης των ποδιών με ελαφρόπετρα ή ράσπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ