Γιατί κρυώνεις τόσο πολύ; Οι επιστήμονες σου δίνουν την απάντηση!

0
237

Ανήκεις σε αυτούς που κρυώνουν περισσότερο από τους άλλους και αυτή η περίοδος είναι σίγουρα η χειρότερη για σένα;

 

Πώς γίνεται να είσαι ο «κρυουλιάρης» της παρέας και τι φταίει γι’ αυτό;

Υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι, επομένως μην αγχώνεσαι! Το να αρρωσταίνεις κάθε τρεις και λίγο σίγουρα δεν είναι ευχάριστο. Αλλά είναι ενοχλητικό, σε καθηλώνει στο κρεβάτι και νιώθεις ότι απλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Κρυώνεις περισσότερο από άλλους, αλλά γιατί;

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Virginia, υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό και για όλα φταίνε εκείνα τα βακτήρια που υπάρχουν στη μύτη σου. Κι όμως!

O Dr Ronald Turner, ειδικός παιδιατρικής μολυσματικής νόσου, έκανε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο για να διερευνήσει πώς το μείγμα των βακτηρίων που βρέθηκαν στη μύτη, μπορεί να αντιστοιχεί στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Scientific Reports», οι επιστήμονες κατέληξαν πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν περισσότερα βακτήρια Staphylococcus, είναι πιθανό να κρυώνουν περισσότερο, συγκριτικά με τους ανθρώπους που έχουν λιγότερα βακτηρία τέτοιου είδους.

Κι ενώ το κρυολόγημα μπορεί να δημιουργείται από έναν ιό, οι μικροοργανισμοί που ζουν μέσα στη μύτη σου, μπορεί να κάνουν ακόμη πιο έντονα τα συμπτώματα.

Ο Dr Turner και μια ομάδα ερευνητών, συμπεριέλαβαν στην έρευνά τους 152 ανθρώπους, εξετάζοντας τα μικρόβια στη μύτη τους πριν και μετά τη μόλυνση απ’ τον ιό. Παράλληλα, μπορούσαν να «κατηγοριοποιήσουν» τους συμμετέχοντες σε έξι διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τύπο βακτηρίων που βρέθηκε στη μύτη τους. Ο Dr Turner και οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ των βακτηρίων που βρέθηκαν στη μύτη με τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Το μικροβιολογικό «υπόβαθρο» και τα βακτήρια που βρίσκονται στη μύτη επηρεάζουν σημαντικά τον τρόπο που ένας άνθρωπος αντιδρά στο κρυολόγημα και πόσο αρρωσταίνει. Αν, δηλαδή, με ένα απλό κρυολόγημα «κρεβατώνεσαι» ή αν κρυώνεις πολύ περισσότερο από άλλους, τότε για όλα φταίνε τα βακτήρια στη μύτη σου και όχι ότι δεν πήρες ζακέτα μαζί σου!

 

Πηγή: ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ