Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις μασάζ και να χαλαρώσεις!

4
388

Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό μασάζ;

 

Νιώθεις ότι φεύγει από πάνω σου όλη η ένταση, όταν χαλαρώνουν οι μύες σου. «Ξεπιάνεσαι», ενώ σου φεύγει και το άγχος.

Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος να κάνεις μασάζ;

Ναι, δεν είναι όλοι ειδήμονες σε αυτό. Το μασάζ, εκτός από υπομονή, θέλει και τακτική ώστε να γίνει σωστά, να σε ανακουφίσει και όχι να σε κάνει χειρότερα. Αν κάνεις μασάζ ή σου κάνουν, τότε αυτοί είναι μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για να έχεις το καλύτερο μασάζ που θα σε ανακουφίσει.

Δες παρακάτω ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κάνεις μασάζ και να χαλαρώσεις:

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Είναι το Α και το Ω. Φτιάξε την ιδανική ατμόσφαιρα ώστε τίποτα να μην απασχολήσει τον καλό σου (αν είναι το πρόσωπο που του κάνεις μασάζ). Τοποθέτησέ τον σε ένα βολικό και άνετο σημείο, βάλε απαλή μουσική, άναψε κεράκια, πάρε μερικές πετσέτες, λάδι και φυσικά κλείστε τα κινητά!

Ξεκίνα από τα πόδια

Τα πόδια έχουν τόση ένταση που πρέπει να απελευθερωθεί. Κάνε μασάζ σε όλη την επιφάνεια, αλλά μην πιέσεις υπερβολικά. Ξεκίνα να κάνεις μασάζ στην πατούσα με κυκλικές κινήσεις και προχώρα προς τα δάχτυλα. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ στο κάθε ένα δαχτυλάκι και στο τέλος πιάσε όλο το πόδι και κούνα το απαλά ενώ πιέζεις τους μυς.

Πλάτη, ώμοι και αυχένας

Μετά τα πόδια, κινήσου προς τη μέση χαμηλά.  Απαγορεύεται να ασκήσεις πίεση σε αυτήν την περιοχή, μην το ξεχνάς! Κάνε απαλό μασάζ στους μυς και κινήσου προς τη σπονδυλική στήλη απλώνοντας τα χέρια σου και στις δύο μεριές και κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ σε όλη την πλάτη και στους ώμους, ασκώντας πίεση με τα δάχτυλά σου.

Δώσε έμφαση στα χέρια

Μην τα ξεχνάς! Πρέπει να κάνεις μασάζ στα χέρια, στον καρπό και λίγο πιο ψηλά από αυτόν. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ στην παλάμη και στο κάθε δάκτυλο ξεχωριστά.

Και τέλος το… κεφάλι!

Αν είσαι εσύ αυτός που κάνει το μασάζ, ζήτα από τον άλλον να ξαπλώσει ανάσκελα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, ξεκίνα να ασκείς λίγη πίεση στο μέτωπο. Απαλές κινήσεις γιατί είναι ευαίσθητη η περιοχή.

Tricks για ένα μοναδικό μασάζ:

  1. Μη χύσεις το λάδι στο σώμα του άλλου, αλλά τρίψε τα χέρια σου με λάδι.
  2. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποίησε τη βάση από την παλάμη σου, αλλά στις πιο ευαίσθητες περιοχές χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου.
  3. Μην ασκείς πίεση στα κόκαλα, αλλά μόνο στους μυς.
  4. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.
  5. Δώσε βάση στο κάθε σημείο του σώματος.

 

Πηγή: ipop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. …η ‘παντόφλα’ που θα φας από τη Μερόπη, να δεις τι μασάζ κάνει;!!😉

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ