Είναι κρύα τα χέρια σας; Τι μπορεί να συμβαίνει;

0
200

Τα κρύα χέρια είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος για να ρυθμίσει την εσωτερική του θερμοκρασία.

Όταν, όμως, τα κρύα χέρια συνοδεύονται και από αλλαγές στο χρώμα τους, τότε θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για κάτι αρκετά πιο σοβαρό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της  Mayo Clinic, αρκετές ασθένειες μπορεί να ευθύνονται για τα κρύα χέρια, μεταξύ των οποίων και το Σύνδρομο Raynaud, μία κατάσταση κατά την οποία μικρά αιμοφόρα αγγεία στα δάχτυλα χεριών και ποδιών, στα αυτιά και τη μύτη συστέλλονται όταν η θερμοκρασία πέφτει και μελανιάζουν.

Μάλιστα, όταν εκδηλώνεται η κρίση του συνδρόμου, το δέρμα ασπρίζει και η περιοχή μουδιάζει ή πονάει πολύ. Επίσης, επειδή στην περιοχή υπάρχει κακή κυκλοφορία του αίματος, το δέρμα είναι ευάλωτο σε έλκη ή και σε μόλυνση. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι ασθενείς δεν μπορούν να νιώσουν τα δάχτυλά τους.

Για παράδειγμα, τα κρύα χέρια θα μπορούσε να σημαίνουν ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με τα νεύρα ή την κυκλοφορία του αίματος ή κάποιο πρόβλημα με βλάβη των ιστών στα χέρια ή τα δάχτυλά σας.

Βάσει των ειδικών της Mayo Clinic, άλλες παθήσεις που συνδέονται με τα κρύα χέρια είναι:

  1. Αναιμία
  2. Νόσος του Buerger
  3. Διαβητική υπογλυκαιμία
  4. Κρυοπάγημα
  5. Λύκος
  6. Σκληρόδερμα

 

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Οι ειδικοί της Mayo Clinic επισημαίνουν πως όσοι έχουν διαρκώς κρύα χέρια επιβάλλεται να δείτε το θεράποντα ιατρό ώστε να διαπιστώσει την αιτία του προβλήματος. Η θεραπεία στοχεύει στην υποκείμενη αιτία που προκαλεί τα κρύα χέρια. Ανάλογα με την πάθησή σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής, για να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων.

 

Πηγή: healthreport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ