Τέσσερις τροφές που πρέπει να έχεις κάθε μέρα στη διατροφή σου

0
186

Η διατροφή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου που επηρεάζει την καθημερινότητα αλλά και τη γενικότερη υγεία σου. Γι’ αυτό, πρέπει να την προσέχεις και να φροντίζεις ώστε αυτή να είναι όσο πιο θρεπτική και ωφέλιμη γίνεται με την προσθήκη των αντίστοιχων φαγητών. Δες, λοιπόν, τη λίστα με τις 4 τροφές που είναι καλό να έχεις κάθε μέρα στη διατροφή σου.

1.Χορταρικά: Τα χορταρικά είναι μία κατηγορία τροφίμων, πλούσια σε φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, όπως η Α, η Ε και η C. Έτσι, μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη (χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και το υψηλό ποσοστό μαγνησίου).

2.Ξηροί καρποί: Παρά το ότι έχουν πολλά λιπαρά, οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικά θρεπτικοί, αφού περιέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Ε, σελήνιο, μαγγάνιο, και άλλα απαραίτητα στοιχεία για μία καλή υγεία. Το πρόσθετο καλό είναι ότι έχουν την ικανότητα να σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα, οπότε αποτελούν μία καλή πρόταση για ένα υγιεινό σνακ.

3.Μικρά ψάρια: Δεν είναι μυστικό ότι τα ψάρια έχουν υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης D και άλλων θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό του ανθρώπου. Ειδικά, όμως, τα μικρά φαίνεται να είναι πιο ασφαλή, καθώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί από υδράργυρο.

4.Δαμάσκηνα: Μπορούν να προστατεύσουν ενάντια στις χρόνιες ασθένειες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και προσφέρουν καλή ποσότητα βιταμίνης Κ και βήτα καροτίνης, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ