Σιτάρι και αλεύρι ζέας – Ποια τα διατροφικά τους οφέλη

1
907

Η ζέα είναι το αρχαιότερο δημητριακό και βασικό συστατικό της διατροφής των ανθρώπων εδώ και πολλά χρόνια. Αναφέρεται σε πολλά κείμενα και γνωστά βιβλία ήδη από την εποχή του Ομήρου.

Αποτελεί ένα από τα δημητριακά που αποτέλεσαν καλλιεργήσιμο είδος ήδη από την εποχή της πρώιμης γεωργίας. Στην Μέση Ανατολή για πάρα πολλά έτη ήταν το κύριο δημητριακό. Το προτιμούσαν οι αγρότες επειδή ήταν από τα «εύκολα» δημητριακά που κατανάλωναν γρήγορα και χωρίς κόπο.

Η θρεπτική αξία της Ζέας

Η θρεπτική αξία αυτού του δημητριακού είναι αδιαμφισβήτητη. Η περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα δημητριακά, αφού αυτό το συστατικό βοηθάει στις μυϊκές κράμπες και ενεργοποιεί πολλές από τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού.

Το αμινοξύ λισίνη που περιέχει ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί βασικό συστατικό για τις διαδικασίες του εγκεφάλου.

Έπειτα τα προϊόντα ζέας βοηθούν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών του οργανισμού και λέγεται ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου.

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλά σημεία διάθεσης των προϊόντων όπως είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα olabio από το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε όποια προϊόντα επιθυμείτε από τον μεγάλο κατάλογο προϊόντων.

Το δίκοκκο σιτάρι που θα βρείτε με ένα κλικ είναι ένα προϊόν που μπορεί να αποτελέσει την βάση για πολλά φαγητά.

Μπορείτε να βρείτε αλεύρι ζέας ολικής αλέσεως από σκληρό σιτάρι ζέας, αλεύρι χωριάτικο αλλά και αλεύρι με βρώμη ή φαγόπυρο από την μεγάλη ποικιλία.

Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε αλεύρι ζέας εύκολα και γρήγορα.

Βρείτε περισσότερα βιολογικά τρόφιμα – δείτε όλη την ποικιλία των προϊόντων και να επιλέξετε με βάση τις διατροφικές σας ανάγκες.

Ανταγωνιστικές τιμές, μεγάλη ποικιλία και άμεση αποστολή προϊόντων!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το σιτάρι είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμο μου θα είναι καλό να εντάξουμε στη διατροφή μας. Γενικά είναι καλό να εντάξουμε στη διατροφή μας τέτοιου είδους τρόφιμα. Τα ελληνικά και βιολογικά προϊόντα είναι τα καλύτερα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ