Διαιτολόγος: Αυτές τις τροφές πρέπει να κόψεις για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά [εικόνες]

0
1005

Πέρασαν οι γιορτές και η δύσκολη περίοδος με τα επαγγελματικά του και τώρα σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με την σιλουέτα σου. Σου έχουμε την συμβουλή της ημέρας!

Σύμφωνα με την διαιτολόγο Ράξελ Σταλ, μπορείς να ξεκινήσει με την περιοχή της κοιλιάς και συγκεκριμένα με το λίπος που συσσωρεύεται εκεί.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο το λίπος στην κοιλιά, ή αλλιώς σπλαχνικό λίπος, είναι ο νο.1 παράγοντας κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις και άλλα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας, ξεκινήστε από την διατροφή σα και συγκεκριμένα με την αποφυγή διάφορων τροφών και ροφημάτων.

Ποια είναι τα τρία πράγματα που πρέπει τώρα να βγάλεις μία και καλή από την καθημερινή σου διατροφή;

Μακριά από συσκευασμένες τροφές

Συσκευασμένο ψωμί, μαργαρίνη, έτοιμες σάλτσες, κατεψυγμένα προϊόντα, διάφορες σως και φουρνιστά καλούδια πρέπει να κοπούν «μαχαίρι» αν αποφασίσεις να αρχίσεις μία συνειδητή προσπάθεια.

Ο λόγος; Τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τα κακά λιπαρά που πηγαίνουν και «κάθονται» πάνω στην κοιλιακή χώρα.

Αντίο «Ζάχαρη»

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση περίσσειας ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αποθήκευσης λίπους στην κοιλιά και στο ήπαρ.

Επομένως τα ροφήματα με ζάχαρη, ό, τι παρασκευάζεται με αλεύρι, τα μπισκότα, το λευκό ψωμί και τα γλυκά είναι «εχθρός» στην προσπάθειά μας.

Ξανασκέψου το αναψυκτικό

Η σόδα, ο χυμός, το τσάι με ζάχαρη και τα αναψυκτικά είναι και αυτά στην λίστα με τα απαγορευμένα ροφήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα τα αναψυκτικά συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και με αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας κατά 60%.

Ετσι το πιο απλό πράγμα με το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου είναι μειώνοντας τα αναψυκτικά, την σόδα και τους χυμούς.

Πηγή:  iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ