Eρευνα αποκάλυψε πως μια τροφή αποτελεί το ελιξίριο νεότητας -Κρατά το μυαλό για πάντα νέο

0
384

Ο άνθρωπος πάντα αναζητούσε το μυστικό για να μείνει για πάντα νέος και ιδίως οι γυναίκες.

Η επιστήμη έχει εντοπίσει πολλούς παράγοντες που βοηθούν στην αντιγήρανση. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι για να προλάβετε το γήρας πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες.

Ο τρόπος ζωής, που περιλαμβάνει σωστή διατροφή, καλό ύπνο και τακτική άσκηση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια κάποιου να καθυστερήσει τα σημάδια του χρόνου.

Η επιστήμη όμως βρήκε μια συγκεκριμένη τροφή που ξεχωρίζει για την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά της σε δύο αντιοξειδωτικές ουσίες που καθυστερούν τους βιολογικούς μηχανισμούς της γήρανσης. 

Επίσης, μετά από μελέτες διαπιστώθηκε πως αυτή η τροφή κρατά το μυαλό για πάντα νέο καθώς μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη γνωστική εξασθένηση.

Ο λόγος για τα μανιτάρια, τα οποία θεωρούνται κορυφαία αντιγηραντική τροφή και ελιξήριο ομορφιάς.

Shutterstock
Shutterstock

Η ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια βρήκε ότι τα μανιτάρια αποτελούν μοναδική πηγή εργοθειονίνης και γλουταθειόνης, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορεί να αλλάξουν καθοριστικά τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για να καταπολεμούμε τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τον οργανισμό μας και μπορούμε να τα προσλάβουμε από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Τα μανιτάρια λοιπόν περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών.

Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα ποσά ποικίλλουν μεταξύ των τύπων, αλλά είναι γενικά πλούσια σε κάλιο, βιταμίνες Β και σελήνιο.

Οι ερευνητές τέλος διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μανιτάρια έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης ήπιας γνωστικής διαταραχής. 

Είτε τα προσθέσουμε σε μια σαλάτα, είτε τα χρησιμοποιήσουμε ως αντικαταστάτη του κρέατος σε άλλες συνταγές, ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα μανιτάρια είναι σούπερ υγιεινά, και αξίζουν μια θέση στο πιάτο μας.

Διαβάστε επίσης: Η επιστήμη απαντά -Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις τα μανιτάρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ