Πέντε συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι πάσχετε από ανεπάρκεια πρωτεϊνών

0
187

H πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς βοηθά σε πολλές λειτουργίες του.

Μεταξύ αυτών παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και το χτίσιμο των μυών, την τόνωση του ανοσοποιητικού, τις αναπνευστικές και καρδιακές λειτουργίες, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει δύναμη και ενέργεια. Ωστόσο, αρκετοί δεν λαμβάνουν αρκετή ποσότητα με συνέπεια να παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα.

Δείτε ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη!

Αρρωσταίνετε συχνά

Αν αρρωσταίνετε πολύ συχνά, ίσως θα πρέπει να ελέγξετε αν λαμβάνετε πρωτεΐνη από τη διατροφή σας. Και αυτό γιατί η πρωτεΐνη βοηθά το ανοσοποιητικό να παραμένει δυνατό και λειτουργικό, καθώς τα κύτταρα χρειάζονται πρωτεΐνη για να επιδιορθωθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Οι πληγές δεν «κλείνουν»

Όταν οι πληγές δεν κλείνουν, σημαίνει ότι ο οργανισμός ζητά πρωτεΐνη για να «επιδιορθώσει» τους μυς, να γεννήσει νέα κύτταρα, ιστούς και δέρμα.

Λιγούρες για γλυκά

Στην περίπτωση που έχετε λιγούρες, ίσως σημαίνει ότι το σάκχαρο του αίματος ανεβαίνει και πέφτει απότομα. Ο λόγος είναι ότι η πρωτεΐνη βοηθάει στη σταθεροποίηση των σακχάρων του αίματος και θέλει περισσότερο χρόνο στη χώνεψη από τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μην μας αφήνει να πεινάμε και άρα να έχουμε λιγούρες σύντομα.

Νιώθετε «θολούρα»

Χωρίς πρωτεΐνη προκαλούνται απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος, με αποτέλεσμα το μυαλό να μη δουλεύει γρήγορα.

Τα μαλλιά πέφτουν

Λόγω του ότι τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη, μπορούν να δώσουν εύκολα σήμα ότι κάτι συμβαίνει σε περίπτωση έλλειψης. Ο λόγος είναι ότι τότε ο οργανισμός προσπαθεί να πάρει την πρωτεΐνη που του λείπει από διάφορα σημεία του σώματος, όπως τα μαλλιά, με αποτέλεσμα αυτά να πέφτουν.

Πηγή: healthreport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ