Οι 3 συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν ποτέ άγχος -Ετσι τα καταφέρνουν

0
307

Σε αυτή τη ζωή, το θέμα δεν είναι να αποφεύγεις τις κακοτοπιές, τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Το θέμα είναι, κάθε που εμφανίζονται στο δρόμο σου, να τα διαχειρίζεσαι με πίστη στις ικανότητές σου, με ψυχραιμία και την σιγουριά ότι «ό,τι κι αν γίνει, δεν θα αλλάξει τίποτα από αυτό που είσαι βαθιά μέσα σου -ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του».

Ισως κι εσείς να έχετε στο περιβάλλον σας ανθρώπους που δυσανασχετούν με το παραμικρό, που είναι διαρκώς σφιγμένοι και κακόκεφοι, που βλέπουν παντού δυσκολίες, που κάνουν αρνητικά σενάρια, που σκέφτονται συνεχώς τον εαυτό τους σε μια δυσάρεστη κατάσταση.

Αν στα παραπάνω αναγνωρίσατε στοιχεία και της δικής σας συμπεριφοράς, τότε είστε στο άρθρο που θα ανοίξει ένα διαφορετικό παραθυράκι.

Για την ακρίβεια, θα σας το ανοίξουν οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται τόσο εύκολα όσο μπορεί να αγχώνεστε εσείς.

Αν νιώθετε ότι η ζωή σας είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου, με υποχρεώσεις και προβλήματα, αν τα βράδια δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε γιατί κάνετε focus σε γεγονότα και σενάρια αρνητικά, αν νιώθετε έναν κόμπο στο λαιμό και ένα σφίξιμο στο στομάχι, τότε έχετε αφήσει το στρες να λεηλατήσει τον εσωτερικό σας κόσμο.

Πώς καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να μην αγχώνονται τόσο εύκολα; Συγκεντρώσαμε τις καθημερινές τους συνήθειες…

 

Unsplash/Priscilla Du Preez
Unsplash/Priscilla Du Preez

1) Αποφεύγουν το δράμα- Γελάνε πολύ- Δεν σκέφτονται το παρελθόν και το μέλλον: 

Τα άτομα που είναι χαλάρα και δεν αγχώνονται εύκολα, επικεντρώνονται στα θετικά της κάθε κατάστασης. Συναντούν φίλους ακόμα και σε μια πιεστική ημέρα. Δεν θα τους ακούσεις να παραπονιούνται. Απεχθάνονται το δράμα. Δεν αφιερώνουν όλη την ημέρα τους στη δουλειά.

 

Unsplash/Christian Bowen
Unsplash/Christian Bowen

2) Εχουν αναγνωρίσει την ματαιότητα που κρύβεται στο άγχος -Δεν σκέφτονται ποτέ «Τι θα γινόταν αν»-Δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εκείνους: 

Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα καταστραφεί ο κόσμος: Οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται ξέρουν ότι είναι μάταιο να αγχώνονται για πράγματα που είναι ρευστά σε αυτή τη ζωή και μικρή σημασία έχουν ότι έχουν καλή υγεία και νιώθεις ασφαλείς με τον εαυτό τους. Επίσης, δεν κάνουν σενάρια καταστροφολογίας -σενάρια γενικά. Ζουν στο παρόν. Επικεντρώνονται στη στιγμή. Τέλος, σκέφτονται ότι η γνώμη των άλλων για τους ίδιους είναι απλά «η δική τους γνώμη». Και δεν τους απασχολεί τόσο. Αν το καλοσκεφτείτε όλα αυτά είναι οι κύριες πηγές στρες.

3) Κοιμούνται καλά- Τρώνε υγιεινά- Αθλούνται- Έχουν επαφή με την φύση: 

Η ηρεμία είναι αποτέλεσμα της ποιοτικής καθημερινότητας. Οι άνθρωποι που δεν αγχώνονται εύκολα προσέχουν ιδιαιτέρως τον εαυτό τους. Δεν τον καταπονούν. Τον βγάζουν βόλτα στον ήλιο και του προσφέρουν ευεξία μέσω της άσκησης.

Διαβάστε επίσης: Η τεχνική που σε βοηθά να ξεπεράσεις τον φόβο και το άγχος -Την αποκάλυψαν ψυχολόγοι

Η επιστήμη βρήκε την εικοσάλεπτη δραστηριότητα που καταπολεμά το στρες -Το αντίδοτο στο άγχος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ