Πόσο νερό πρέπει να πίνεις τη μέρα για να χάσεις βάρος και να ενυδατώνεσαι;

0
644

Ένας ειδικός έχει την απάντηση

Ας παραδεχτούμε την αλήθεια, ούτε εσύ, ούτε κι εμείς πίνουμε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τότε που ήμασταν παιδιά μας έλεγαν συνεχώς πως πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, όμως πολύ σπάνια το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Μάλιστα δεν αντιλαμβανόμαστε γενικά πόσο αφυδατωμένοι είμαστε, μέχρι που φτάνει το απόγευμα και νιώθεις άπειρα κουρασμένη, έχεις πονοκεφάλους και το βλέπεις στο δέρμα σου.

Τα οφέλη του να παραμένεις ενυδατωμένη κατά της διάρκεια της ημέρας (και όχι μόνο) είναι πολλά και γι’ αυτό δεν πρέπει να το αμελείς. Ποια είναι όμως ακριβώς η ποσότητα που πρέπει να πίνεις αν θες να χάσεις βάρος, να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου και απλά να είσαι ενυδατωμένη;

Η γενική εικόνα είναι πως πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό έως τις 8 το βράδυ. Αυτό ξέρουμε και από μικρά παιδιά από τους γονείς μας άλλωστε. Αυτά τα νούμερα όμως έχουν αυξηθεί λίγο το τελευταίο διάστημα.

Η διατροφολόγος Amy Lee αναφέρει πως αφού καταφέρνεις (αν καταφέρνεις) να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα γιατί να μην τα αυξήσεις; Συγκεκριμένα λέει πως τα 3 λίτρα την ημέρα είναι μια ιδανική ποσότητα είτε είσαι γυναίκα, είτε άνδρας.

Εξηγεί μάλιστα πως όταν έχεις έναν στόχο των δύο λίτρων τον μειώνεις πίνοντας λιγότερο. Άρα γιατί να μην αυξήσεις το νούμερο αυτό έτσι ώστε να ‘σαι σίγουρη πως θα πιείς τουλάχιστον τα δύο λίτρα; Όπως και να ‘χει και όπως και να το σκέφτεσαι κάτι παραπάνω από δύο λίτρα είναι μια καλή ποσότητα.

πηγή: queen.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ