Μήπως οι αϋπνίες σου οφείλονται στις 6 παρακάτω τροφές;

0
223

Είτε πέφτεις για ύπνο στις 9 το βράδυ, είτε στις 2 το ξημέρωμα αποκλείεται να μην συμφωνείς πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην μπορείς να κοιμηθείς και να στριφογυρίζεις για ατελείωτες ώρες μέσα στα σεντόνια σκεπτόμενος από εκείνη τη φορά που έγινες ρεζίλι στο θεατρικό του νηπιαγωγείου επειδή ξέχασες τα λόγια σου, μέχρι τη γειτόνισσα που σε κοίταξε χθες περίεργα. Ξέρουμε τι περνάς…Έχεις σκεφτεί πως ίσως η αϋπνία σου οφείλεται στις τροφές που επιλέγεις λίγο πριν πέσεις για ύπνο; Και όχι δεν εννοούμε τον καφέ που ήπιες το απόγευμα…

SOKOLATA

1. Μαύρη σοκολάτα
Μπορεί να αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή γλυκού σνακ, χάρη στη μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχει, ωστόσο καλύτερα να μην την προτιμάς κατά τις βραδινές ώρες. Ο λόγος; Περιέχει δύο διεγερτικά συστατικά, την καφεΐνη και την θεοβρωμίνη, που είναι σίγουρο πως θα σου δημιουργήσουν υπερένταση με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κοιμηθείς. Εάν λαχταράς κάτι γλυκό, προτίμησε ένα μπολ με λαχταριστά φρούτα.

PIROUNI-FETA-TYRI

2. Κατσικίσιο τυρί
Δεν θα σου προτείναμε να φας το συγκεκριμένο τυρί ή οποιοδήποτε άλλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά αργά το βράδυ, διότι είναι γεγονός ότι μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σου. Αυτό συμβαίνει γιατί το κορεσμένο λίπος δεν αφήνει τη βαλβίδα που χωρίζει το κάτω άκρο του οισοφάγου και του στομαχιού να χαλαρώσει. Αν λάβεις υπόψη ότι το λίπος χρειάζεται αρκετό χρόνο μέχρι να χωνευτεί, δεν είναι περίεργο που οι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να δημιουργήσουν ενοχλήσεις στο στομάχι.

KRASI

3.Κόκκινο κρασί
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ κάνει καλό στην υγεία, γιατί σε γεμίζει αντιοξειδωτικές ουσίες, σε χαλαρώνει και σε βοηθά να κοιμηθείς, σωστά; Σωστά. Ε και ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι επειδή, όπως και να το κάνουμε, είναι αλκοολούχο ποτό, θα σε εμποδίσει να κάνεις έναν “βαθύ” ύπνο. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, η έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης απέδειξε πως η συμπεριφορά του γυναικείου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου μετά από ένα ποτηράκι κρασί, παρουσιάζει ομοιότητες με την αντίδραση του οργανισμού σε ένα ελαφρύ ηλεκτροσόκ! Έχει αποδειχθεί επίσης πως το αλκοόλ πριν τον ύπνο μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό! Δεν είναι ανάγκη να τερματίσεις την αγαπημένη σου βραδινή συνήθεια. Αρκεί για κάθε ποτήρι αλκοόλ που πίνεις, να περιμένεις περίπου μία ώρα πριν ξαπλώσεις.

PIPERIA-SALTSA

4. Καυτερές σάλτσες
Θα σου προτείναμε να αποφεύγεις τα πολλά μπαχαρικά και τις καυτερές σάλτσες αργά τη νύχτα, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να σε κρατήσουν ξύπνιο για ατελείωτες ώρες. Σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα που έγινε σε νεαρούς άντρες, όσοι συνόδευαν το βραδινό τους με καυτερή σάλτσα και μουστάρδα αντιμετώπιζαν περισσότερα προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, από αυτούς που κατανάλωναν πιο ήπια μπαχαρικά και σάλτσες.

kotopoulo1

5. Κοτόπουλο
Είναι γεγονός ότι η πέψη επιβραδύνεται κατά 50% κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σύμφωνα μάλιστα με τον Russell Rosenberg, διευθύνων σύμβουλο του οργανισμού “National Sleep Foundation” της Αμερικής, εάν επιλέξεις να φας κοτόπουλο ή κάποιο άλλο είδος πρωτεΐνης, το ποσοστό αυτό μπορεί να μεγαλώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ενοχλήσεις στο στομάχι και να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς.

zaxari

6. Ζάχαρη
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσεις τη μέρα σου από ένα ποτήρι ζεστό, μοσχομυρωδάτο τσάι με μερικά τραγανά μπισκοτάκια κανέλας στο πλάι. Το κακό είναι ότι δύσκολα θα καταφέρει η μέρα να τελειώσει έτσι, αφού οι πιθανότητες να σε πάρει ο ύπνος είναι λίγες ύστερα από τόση ζάχαρη. Όχι μόνο θα “φορτώσεις” τον οργανισμό σου με πολλές “κενές” θερμίδες, και θα αποκτήσεις τρελή υπερένταση, αλλά πολύ πιθανό να δεις και μπόλικους εφιάλτες μιας και τα γλυκά έχει αποδειχθεί πως επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Δείτε επίσης
Τα καλύτερα ροφήματα για όνειρα γλυκά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ