Αιμορροΐδες: Οι τροφές που επιδεινώνουν το πρόβλημα (pics)

0
437

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πλέγμα αγγείων που βοηθούν στον έλεγχο του σφιγκτήρα του πρωκτού και στην ομαλή αφόδευση.

Ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν τους μυς του πρωκτικού σφιγκτήρα και να κλείνουν σε στιγμές αυξημένης κοιλιακής πίεσης. Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες φλεγμαίνουν.

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές. Η αιμορροϊδοπάθεια προκαλείται όταν κάποιο αγγείο διογκωθεί μόνιμα.

Περίπου οι μισοί ενήλικες θα παρουσιάσουν συμπτώματα αιμορροϊδοπάθειας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Πολλές είναι οι αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα των αιμορροΐδων, με συνηθέστερα τη χρόνια δυσκοιλιότητα, την καθιστική ζωή, την εγκυμοσύνη, την παχυσαρκία και τη χρόνια διάρροια.

Η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο ή και να εξαλειφθεί οριστικά χάρη σε έναν συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής, μέτρων υγιεινής και αλλαγών στη διατροφή.

Όσον αφορά τη διατροφή, συστήνεται σε γενικές γραμμές η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (π.χ. προϊόντα ολικής άλεσης, λαχανικά, φρούτα) και προβιοτικά (γαλακτοκομικά), σε συνδυασμό με επαρκή ενυδάτωση (κυρίως με νερό).

Παράλληλα, πρέπει να αποφεύγονται οι τροφές που προωθούν τις φλεγμονές και επιδεινώνουν τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Τις κυριότερες από αυτές μπορείτε να δείτε πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery.

Δείτε κι αυτό:

Αιμορροΐδες ή ορθοκολικός καρκίνος; Ποια είναι τα συμπτώματα-κλειδιά

Τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα στις αιμορροΐδες

Tυριά & κρέας

Αναψυκτικά με ανθρακικό, καφές & αλκοόλ

Ζύμες, λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά

Καυτερά φαγητά

Επεξεργασμένα τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ