Τι δείχνει το σπίτι για την υγεία σας;

0
137

Πολλές φορές, υπάρχουν λάθη που κάνουμε με αντικείμενα του σπιτιού, τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία μας.

 

Δείτε παρακάτω τι δείχνει το σπίτι σας για την υγεία σας:

Είναι το τραπέζι της κουζίνας σκονισμένο;

Ένας άνθρωπος που το πρόγραμμά του τον πιέζει, μοιραία δεν μπορεί να ασχοληθεί εκτενώς με το σπίτι. Αυτό βέβαια δεν είναι καλό για την υγεία της οικογένειάς σας. Τα παιδιά έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες όταν το τραπέζι είναι καθαρό και οι έφηβοι είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν μέρος σε επικίνδυνες δραστηριότητες όταν το γεύμα είναι οικογενειακή υπόθεση.

Πόσο μεγάλα είναι τα πιάτα σας;

Γνωρίζατε ότι το μέγεθος του πιάτου σας μπορεί να επηρεάσει τις διαστάσεις της μέσης σας; Είναι αλήθεια! Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεγαλύτερα μπολ και πιάτα, τα γεμίζουν κιόλας. Αυτό σημαίνει ότι τρώνε περισσότερο από ό,τι χρειάζεται. Δοκιμάστε αυτό το απλό τρικ κατά το γεύμα: Βάλτε τα υγιεινά τρόφιμα σε μεγάλα πιάτα και λιγότερο υγιεινά τρόφιμα σε μικρότερα.

Τι κάνετε με τα αποφάγια σας;

Όταν κρατάτε το φαγητό που απέμεινε από το μεσημεριανό σας, πρέπει να είστε βέβαιος ότι τα αποθηκεύετε με ασφάλεια. Ψύξτε τα τρόφιμα που απομένουν αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποτρέψετε τη δημιουργία βακτηρίων. Αναθερμάνετε σε ασφαλές δοχείο για φούρνο μικροκυμάτων.

Έχετε πολλές οθόνες στην κρεβατοκάμαρά σας;

Σας αρέσει να σερφάρετε στο διαδίκτυο πριν από τον ύπνο ή να «χαζεύετε» μπροστά στην τηλεόραση; Αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να κοιμηθείτε ποιοτικά. Το φως από τα ηλεκτρονικά gadgets προκαλεί διέγερση στον εγκέφαλό σας.

Τα κατοικίδια ζώα σας κοιμούνται μαζί σας;

Η αγκαλιά με τη γάτα ή το σκυλί σας τη νύχτα μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο, αλλά έχει και τα μειονεκτήματά της. Τα κατοικίδια καταλαμβάνουν χώρο στο κρεβάτι σας, κάνουν θόρυβο και μετακινούνται. Ακόμα και αν έχουν τα δικά τους κρεβάτια στο πάτωμα, μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Είναι καλό το στρώμα σας;

Μήπως ξυπνάτε πιασμένος το πρωί; Το στρώμα σας μπορεί να φταίει. Δε χρειάζονται όλοι το ίδιο στρώμα. Το σώμα σας θα σας πει τι είναι καλύτερο. Αντικαταστήστε το στρώμα μετά από περίπου οχτώ χρόνια χρήσης και ανανεώνετε συχνότερα τα μαξιλάρια σας.

Μπορείτε να βρείτε το κιτ πρώτων βοηθειών σας;

Αν τραυματιστείτε, καλό είναι να έχετε εύκαιρο το κιτ πρώτων βοηθειών. Πάρτε ένα προγεμισμένο κιτ πρώτων βοηθειών από το τοπικό φαρμακείο σας και διαβάστε τις οδηγίες. Βάλτε το κιτ σας κάπου που να μπορείτε να φτάσετε εύκολα (αλλά τα παιδιά δεν μπορούν). Αντικαταστήστε οτιδήποτε έχει χρησιμοποιηθεί πριν καιρό και τυχόν προϊόντα που έχουν λήξει.

Πώς αποθηκεύετε το μακιγιάζ σας;

Είτε το φοράτε κάθε μέρα, είτε το χρησιμοποιείτε σε ειδικές περιπτώσεις, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει… μικρόβια. Αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν από την εφαρμογή. Μην προσθέτετε νερό ή σάλιο. Και να μη το μοιράζεστε με τους φίλους σας.

Έχει το μπάνιο σας μούχλα;

Όταν ο χώρος σας δεν αερίζεται καλά, η μούχλα μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα. Προκαλεί κάθε είδους προβλήματα υγείας, από ερεθισμούς στη μύτη και τον λαιμό μέχρι και μολύνσεις. Ανοίγετε κάθε φορά το παράθυρο αφού κάνετε μπάνιο. Καθαρίστε τον χώρο με προϊόντα που καταπολεμούν μούχλα και άλατα και ποτέ μη βάζετε χαλί στο πάτωμα του μπάνιου σας.

Τα παπούτσια σας είναι έτοιμα για προπόνηση;

Το σώμα σας χρειάζεται περίπου 150 λεπτά αερόβιας άσκησης εβδομαδιαίως για να παραμείνει υγιές. Αλλά αν δεν έχετε τα σωστά παπούτσια, μπορεί και να τραυματιστείτε. Ένα αθλητικό κατάστημα μπορεί να σας προτείνει τι να αγοράσετε, βάσει του στυλ και των επιπέδων δραστηριότητάς σας.

Η διακόσμηση του σπιτιού σας βοηθά να σκεφτείτε;

Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν μια συσχέτιση μεταξύ χρώματος και δημιουργικότητας ή ικανότητας εκτέλεσης εργασιών. Κρατήστε αυτό στο μυαλό σας όταν πρόκειται να επιλέξετε χρώματα για τους τοίχους σας. Κάθε χρώμα συσχετίζεται και με διαφορετική λειτουργία.

Είναι το νερό βρύσης καθαρό;

Η κακή ποιότητα νερού μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα του στομάχου μέχρι νευρολογικές διαταραχές. Προτιμήστε να βάζετε το νερό σας σε γυάλινα μπουκάλια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού. Τέλος, αν το νερό φαίνεται θαμπό ή έχει κάποια γεύση, αποφύγετέ το.

 

Πηγή: iatronet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ