Κοροναϊός : Η Κίνα ενέκρινε φάρμακο ως θεραπευτική αγωγή

0
210

Ελπιδοφόρα νέα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Κίνας, ενέκρινε ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή κατά του κοροναϊού, το αντιικό φάρμακο Favipiravir, που παράγεται στην Ιαπωνία με την εμπορική ονομασία «Avigan».

Το συγκεκριμένο φάρμακo πέρασε επιτυχώς τις εργαστηριακές δοκιμές καθώς και τις πρόσφατες κλινικές δοκιμές ενώ είχε δοκιμαστεί ως πειραματικό φάρμακο σε 340 βαριές περιπτώσεις ασθενών στην Ουχάν, την Σενζέν και την Σαγκάη.

Όπως είχε δημοσιεύσει το emea.gr, Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει επισήμως σε συνέντευξη Τύπου πως το φάρμακο αυτό που είχε εγκριθεί στην Ιαπωνία το 2014,  ως φάρμακο κατά της γρίπης, αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην θεραπευτική αγωγή ασθενών του κοροναϊού, σε νοσοκομεία της Κίνας.

Σύμφωνα με το  Υπουργείο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν πως «εμποδίζει την εξάπλωση του COVID-19 στον ανθρώπινο οργανισμό και σταματάει την καταστροφική δράση του ιού με την χορήγησή του».

Τα Κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα, αναφέρουν ότι οι έρευνες των αρμόδιων υπουργείων της Κίνας, ειδικά στην περιοχή Σενζέν έδειξαν ότι οι ασθενείς που το έλαβαν κατά την νοσηλεία τους βρέθηκαν αρνητική στο τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, κατά μέσο όρο μετά από 4 ημέρες ενώ αντιθέτως οι ασθενείς που δεν το έλαβαν πήραν εξιτήριο – κατά μέσο όρο- σε 11 ημέρες.

Οι ίδιες έρευνες έδειξαν επίσης πως «οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο  έδειξαν βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων τους σε ποσοστό 91% ενώ όσοι έλαβαν άλλες θεραπείες είχαν βελτίωση κατά 62% σύμφωνα με ευρήματα σε ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες» σε διάφορα νοσοκομεία της Κίνας.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Κίνας για την έγκριση κυκλοφορίας του φαρμάκου πιθανολογείται ότι έχει το γεγονός πως η πατέντα της φαρμακευτικής ουσίας του στην Ιαπωνία έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν υπάρχει καμία προστασία αποκλειστικών δικαιωμάτων.

Το ίδιο φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί ως αγωγή για τους ασθενείς από τον ιό Ζίκα στην Βραζιλία ενώ το 2016 είχε δημοσιευτεί μια επιστημονική μελέτη Αφρικανών και Ευρωπαίων επιστημόνων για την αποτελεσματικότητα του σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών του Έμπολα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ