Χαλαρωτικό μπάνιο: Ποια τα 6 λάθη που κάνεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου

2
1930

Στο τέλος μίας δύσκολης ημέρας και μετά από αρκετές ώρες δουλειάς αδιαμφισβήτητα ένα μπάνιο μπορεί να σε χαλαρώσει, να σε ηρεμήσει και φυσικά να σε αναζωογονήσει.

Παρόλο που κάτι τέτοιο είναι στην καθημερινότητα των περισσότερων πάντοτε υπάρχουν αυτά τα μικρά σημεία που οι περισσότερες αγνοούμε ή παραλείπουμε (όπως για παράδειγμα ότι δεν αντικαθιστούμε συχνά το σφουγγάρι μας).

Παρακάτω θα διαβάσεις τα 6 πιο συχνά λάθη!

#1. Δεν αντικαθιστάς το σφουγγάρι σου

Όπως είπαμε και παραπάνω πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζεις το σφουγγάρι σου τουλάχιστον κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Τα σφουγγάρια είναι γόνιμο έδαφος για βακτηρίδια. Όπως επίσης και η πετσέτα σου, πρέπει να τη χρησιμοποιείς περίπου για τρεις ή τέσσερις φορές και έπειτα να τη βάλεις στο πλυντήριο. Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείς πως έχουν καθαριστεί καλά, είναι να τα πλύνεις σε πολύ ζεστό νερό.

#2. Κάνεις απολέπιση κάθε μέρα

Όχι, όχι και πάλι όχι. Μπορεί να νομίζεις πως η καθημερινή απολέπιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις τη «βρωμιά» και τη λιπαρότητα από το σώμα σου.

Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού η συνεχής απολέπιση και το καθημερινό υπερβολικό τρίψιμο, μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου ακόμη πιο λιπαρή, με αποτέλεσμα να παγιδεύει περισσότερη βρωμιά και βακτήρια.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για καλύτερο αποτέλεσμα, είναι να κάνεις ένα απαλό scrub μία φορά την εβδομάδα και κατά προτίμηση βραδινές ώρες.

#3. Λούζεσαι χωρίς να χτενιστείς πρώτα

Για να αποφύγεις το σπάσιμο χτένισε τα μαλλιά σου λίγο πριν το μπάνιο, αυτό σε βοηθάει να αποφύγεις το μπέρδεμα. Αν τα μαλλιά σου μπερδεύονται εύκολα, χρησιμοποίησε μία χτένα με αραιά δόντια αμέσως μετά αφού βάλεις το conditioner σου. Χτένισε τα και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

#4. Ξυρίζεις πρώτα τα πόδια σου

Αυτό είναι ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνεις όταν βιάζεσαι να κάνεις μπάνιο και να φύγεις. Για καλύτερο αποτέλεσμα όμως, πρέπει να περιμένεις 15 λεπτά έτσι ώστε η θερμότητα του νερού να μαλακώσει την τρίχα και ανοίξει τους θύλακες.

#5. Λούζεσαι κάθε μέρα

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται μάθε, πως όσο περισσότερο λούζεσαι, τόσο πιο λιπαρά γίνονται τα μαλλιά σου. Μπορείς λοιπόν να λούζεσαι κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα, έτσι ώστε τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου απελευθερώνονται σε όλο το μήκος τους, αφήνοντας τα λαμπερά και υγιή.

#6. Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Όταν είσαι πολύ κουρασμένη αυτό που σε χαλαρώνει είναι ένα ζεστό μπάνιο. Και ενώ ακούγεται πολύ δελεαστικό δυστυχώς είναι μεγάλο λάθος που πλένεσαι με καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να κάνει ζημιά στο δέρμα σου, όπως να δημιουργήσει ξηρότητα, έκζεμα ή φαγούρα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ