Μόνο… αλήθειες εδώ: Γιατί συρρικνώνεται το πέος, όταν μπαίνετε στην θάλασσα [vid]

0
412
Κάθε άνδρας γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν κάνει πολύ κρύο τον χειμώνα, ή όταν μπαίνει στην θάλασσα το καλοκαίρι, το πέος του συρρικνώνεται πάρα πολύ σε βαθμό που πολλοί άντρες νιώθουν και… άβολα!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό όταν, πχ ο άντρας μπαίνει στην θάλασσα; Ποια ακριβώς διαδικασία οδηγεί σε αυτό το φαινόμενο;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι μια απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, όταν κάνει κρύο. Ακριβώς όπως το πέος μεγαλώνει κατά τη διάρκεια μιας στύσης, μπορεί μερικές φορές και να συρρικνωθεί. Το χαλαρό πέος διαφέρει σε μέγεθος και σε παροχή αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή σε κάθε άντρα. Η έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία, είτε από το νερό, είτε από τον αέρα, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος στο πέος. Αυτό οδηγεί σε μια στένωση των αιμοφόρων αγγείων, γνωστή ως αγγειοσυστολή.

Η αγγειοσυστολή κάνει τους “στυτικούς θαλάμους” στο πέος να έχουν λιγότερο αίμα, με αποτέλεσμα να μικραίνουν. Την ίδια στιγμή, η ροή του αίματος “καθοδηγείται” από τον οργανισμό προς τα ζωτικά όργανα του σώματος, καθώς αυτό μπαίνει σε “κατάσταση επιβίωσης”.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς περιέγραψαν το θέμα οι γιατροί που συνεργάζονται με την διαβόητη εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης “The Doctors”, διευκρινίζοντας, επίσης, το γιατί το πέος συρρικνώνεται και στις καταστάσεις που το άτομο έχει αυξημένο στρες.

“Έχουμε αυτά τα νεύρα, που ονομάζεται συμπαθητικά νεύρων, τα οποία αντιδρούν στο στρες και μας προστατεύουν, όταν είμαστε κάτω από την πίεση. Το ψύχος είναι ένα είδος στρες και όταν το σώμα μας αισθάνεται κρύο εκείνα τα νεύρα ενεργοποιούνται και μειώνουν την ροή του αίματος στα άκρα και το πέος”, λέει ο δρ Aaron Spitz.

http://www.medicaldaily.com

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ