Σοκ στην Κύπρο: Υποδοχή με μπουνιές σε στρατόπεδο με καταδρομείς

0
540

Άμεση έρευνα με αφορμή ένα βίντεο, το οποίο δείχνει το πως υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους στην 33η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι διέταξε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης.

Έξαλλος με ένα βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο καταγράφονται τα βασανιστήρια που περνούν οι νεοσύλλεκτοι Καταδρομείς στην 33η Μοίρα στο Σταυροβούνι είναι ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης.

Σε αυτό οι στρατιώτες υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους, με γροθιές στο στομάχι, φωνές αλλά και «πνίξιμο» σε νιπτήρες με στόχο είτε να «σπάσουν τον τσαμπουκά» των νεοφερμένων, είτε για να διασκεδάσουν οι ίδιοι.

Ωστόσο όπως προκύπτει από αυτό υπάρχουν ενδείξεις, ότι υπήρξαν και στρατιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν οικειοθελώς στην συγκεκριμένη διαδικασία, είτε για να δείξουν ότι είναι άξιοι καταδρομείς, είτε γιατί φοβήθηκαν πιθανές επιπτώσεις που θα είχαν σε τυχόν άρνησή τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως δεν φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή μόνιμων αξιωματικών, ή υπαξιωματικών στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στο περιστατικό τόνισε τα εξής:«Είμαι εξοργισμένος.Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολιτών. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του.

Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς. Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ