Εφιάλτης για Βασίλειο Κωστέτσο: «Μπήκα χειρουργείο και είπαν ότι έχω 1 χρόνο ζωής. Έχασα…»

1
2018

Πριν μερικές εβδομάδες, ο Βασίλειος Κωστέτσος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, καθώς έπρεπε να κάνει μια σοβαρή επέμβαση στην καρδιά.

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας φωτογραφήθηκε και παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και στην Φανή Πλατσατούρα και μίλησε για το σοβαρό χειρουργείο που υπεβλήθη και τις στιγμές που πίστεψε ότι θα φύγει από την ζωή.

Υπήρξε κάποια επιπλοκή;

Όχι, αλλά ήταν μεγάλος ο κίνδυνος να πάθω εγκεφαλικό την ώρα του χειρουργείου, να κολλήσω κάποιο μικρόβιο στην Εντατική και φυσικά να μην επαναλειτουργήσει η καρδιά μου.

Οι γιατροί ήταν προετοιμασμένοι για όλα. Πριν μπω στο χειρουργείο μου έδωσαν να υπογράψω ένα χαρτί που ανέφερε ότι δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση θανάτου. Υπέγραψα στα γρήγορα και είπα από μέσα μου: “Τώρα, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει”.

Αποχαιρέτησες τους δικούς σου ανθρώπους;

Ήθελα να το αποφύγω. Το μόνο που έκανα ήταν να δώσω την προηγούμενη μέρα στην αδερφή μου και την Σοφία – είναι το δεξί μου χέρι τα τελευταία 20 χρόνια – τους κωδικούς του κινητού μου, των social media, τον συναγερμό του σπιτιού μου και κάποιες λεπτομέρειες για το φωτογραφικό υλικό που έχω από fashion shows, από σπουδαίες συνεργασίες και προσωπικές στιγμές μου.

Γράφω ένα βιβλίο για την ζωή μου και την καριέρα μου και σκεφτόμουν ότι, αν ερχόταν το μοιραίο, αυτό το βιβλίο θα έμενε ανολοκλήρωτο.

Σκεφτόσουν συνέχεια ότι μπορείς να πεθάνεις;

Ναι, είχε περάσει από το μυαλό μου πολλές φορές τον τελευταίο καιρό. Παλαιότερα, φανταζόμουν ότι θα ζούσα μέχρι τα 100, ότι θα είμαι αθάνατος.

Ότι θα μπορούσα να ζήσω την ζωή που ήθελα και ξαφνικά ξημερώνει η μέρα που ακούς έναν γιατρό να σου λέει: “Κύριε Κωστέτσο, έχετε έναν χρόνο ζωής”.

Μέσα στο χειρουργείο έφυγα και ξαναγύρισα. Αυτό από μόνο του είναι σοκαριστικό. Για κάποιες ώρες έλειπα, δεν ζούσα. Έχασα μια μέρα ζωής. Ό,τι και αν έγινε αυτή την μέρα, εγώ το έχασα. Δεν ήμουν εκεί για να το ζήσω. Ήμουν απών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ