ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ξεσήκωσαν και καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι μερακλήδες, στο 3ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω

2
2724

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν τα τελευταία πέντε μουσικοχορευτικά σχήματα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και έθιμα των περιοχών τους κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό 3ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω που ανέβασε τον πήχη ακόμα περισσότερο, ανανεώνοντας το ραντεβού για το πρώτο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου του 2018.

Την βραδιά  άνοιξαν δύο μεγάλες παραδοσιακές φωνές του νησιού μας, η Ευφημία και ο Φίλιππος Θεοφιλίδης, τραγουδώντας αυτοσχέδιους στίχους στο σκοπό του Κουτσουράδη, με τον Κυριάκο Παππούλη στο βιολί και τον Ιάσωνα Παππούλη στο λαούτο (βίντεο)

Ακολούθησε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας Η ΠΡΟΟΔΟΣ και τοπικούς παραδοσιακούς χορούς (βίντεο).

Στην συνέχεια ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΕΣΤΙΑ παρουσίασε υπέροχα έθιμα και χορούς της Θεσσαλίας με κλαρίνο και νταούλι (βίντεο).

Αμέσως μετά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου «ΛΕΩΝ ΑΛΛΑΤΙΟΣ» παρουσίασε Χιώτικους χορούς με γλυκό βιολί, κανονάκι και λαούτο (βίντεο).

Εξίσου εντυπωσιακοί και ξεσηκωτικοί ήταν επίσης οι χοροί και τα έθιμα από την Αιτωλοακαρνανία που παρουσίασε ο Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (βίντεο).

Τέλος τη βραδιά έκλεισε το χορευτικό του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ΑΡΙΩΝ, με τον Κυριάκο Παππούλη στο βιολί και τον Ιάσωνα Παππούλη στο λαούτο.

Κορυφαία στιγμή το κάλεσμα από τον Γιάννη Μαστόρο στον αειθαλή πρωτοχορευτή μας Δημήτρη Κουσπακίδη στον καρσιλαμά και στη σούστα. Με τον Κ. Παππούλη να παρουσιάζει τον Δ. Κουσπακίδη στους φιλοξενούμενους μας οι οποίοι τον καταχειροκροτούσαν και εκείνος τους έστελνε φιλιά (βίντεο)

Τέλος ανέβηκαν όλοι στο χορό κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 3ο Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα Κω δίνοντας ραντεβού για του χρόνου τον Σεπτέμβρη.

Παρόντες και τη δεύτερη μέρα ήταν μεταξύ άλλων: Η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, η Άννα Καραμπεσίνη, η Αντιδήμαρχος Ε. Παπαχρήστου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής, η Πρόεδρος Αντιμάχειας Μ. Σκουφεζή, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ν. Μυλωνάς (μέλος του χορευτικού της Προόδου και του Αρίωνα), ο Τοπ. Σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Κοκορόσκος, ο π. Κυριάκος Παρασκευαδάκης, ο Μ. Χατζηαντωνίου και πολύς κόσμος.

BINTEO από Μιχάλη Χατζηθέμελη:

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ